2024. 04. 18. Csütörtök Andrea, Ilma napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Napindító 07:30

Hírvilág: Véget ért a Donald Trump elleni impeachment eljárás

Hír TV

2020. február 9., vasárnap 19:55

Felmentette a hatalommal való visszaélés és az igazságszolgáltatás akadályozásának vádja alól az amerikai szenátus Donald Trump elnököt. A Hír TV külpolitikai magazinműsorának többek között ez is a témái közé tartozott.

Felmentette a hatalommal való visszaélés és az igazságszolgáltatás akadályozásának vádja alól az amerikai szenátus Donald Trump elnököt. Ezzel véget ért az Egyesült Államok történetének harmadik impeachment eljárása. Egy republikánus szenátor szavazott csak Trump ellen. Az USA első emberének lemondatásához azonban kétharmados többségre lett volna szükség a republikánus többségű testületben.

Amerika ismét tiszteletnek örvendő nemzet lett - jelentette ki az amerikai elnök hagyományos évértékelő beszédében. Donald Trump arról beszélt, hogy a republikánusok három év alatt megállították a gazdasági hanyatlást és véget vetettek a munkanélküliségnek. A migrációról azt mondta: aki illegálisan érkezik az Egyesült Államokba, annak el kell hagynia az országot.

Nem tudták még megfékezni a súlyos tüdőgyulladást okozó, Kínából indult járványt. Több mint hatvan utasnál mutatták ki a koronavírust a Japán partjainál karantén alá helyezett óceánjárón, ahol három magyar is dolgozik. Németországban is tovább nőtt a fertőzöttek száma. Ott már bizonyítottan több mint tíz ember hordozza a kórokozót. A járványban meghaltak száma az ezret közelíti és tízezrek fertőződtek meg.

Megbukott a jobbközép kormány Romániában. A szociáldemokrata ellenzék köré szerveződött parlamenti többség megvonta a bizalmat Ludovic Orban kisebbségi kormányától. Klaus Johannis államfő viszont bejelentette: ismét párttársát Ludovic Orbant bízza meg kormányalakítással.

Kormányválság alakult ki egy német tartományban is. Megválasztása után egy nappal bejelentette távozását Türingia miniszterelnöke. Angela Merkel kancellár ugyanis élesen bírálta, hogy a liberális kormányfő megválasztásakor pártja, a Kereszténydemokrata Unió együtt szavazott a bevándorlásellenes AfD-vel.

Alig egy héttel azután, hogy kiszabadult a börtönből, két embert megölt Londonban egy huszonéves terrorista. A brit terrorelhárítás által jól ismert férfit azért ítélték el 2018-ban, mert terrorcselekményekre biztató szélsőséges propagandát terjesztett. A brit kormány újabb terrorizmus-ellenes szigorításokat tervez bevezetni.

Több mint félmillióan menekültek el Észak-Szíriából a kiújuló harcok miatt - hívta fel a figyelmet az ENSZ főtitkára. Antonio Guterres szerint egyre kritikusabb a helyzet Idlib tartományban. Közben a török elnök felszólította Damaszkuszt, hogy tartsa magát a januárban kötött tűzszüneti megállapodáshoz. Észak-Szíriában az elmúlt hetekben vált ismét kritikussá a helyzet miután a kormányerők a lázadók utolsó bástyáját, Idlibet ostromolják.

Özönvízszerű eső érte el Ausztráliát. A hónapok óta pusztító tűzvész után fellélegezhetnek a kontinensnyi ország lakói. A nagy mennyiségű csapadék azonban áradásokat okoz, és földcsuszamlások is előfordulhatnak.

Teljes adás:

Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!