2024. 04. 27. Szombat Zita napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Amerika magyar grófja 03:00

Hírvilág: Ünnepnapot neveztek el George Floydról Houstonban

Hír TV

2020. június 14., vasárnap 20:01

A hét legfontosabb külpolitikai eseményeinek összefoglalója háttérinformációkkal kiegészítve.

Ünnepnapot neveztek el Geroge Floydról Houstonban 

Eltemették George Floydot. Az afroamerikai férfi május végén rendőri erőszak áldozata lett, emiatt zavargásokba torkolló tüntetések kezdődtek. A férfit Houstonban, édesanyja mellé temették el. A szertartással egy időben több nagyvárosban is békés gyászmenetet tartottak.

Orbán: Magyarország fair uniós újraindítási csomagot akar

Nehéz és elhúzódó tárgyalásokra számítanak a V4 országok miniszterelnökei az európai helyreállítási alapról. A cél a koronavírus által okozott károk felszámolása. Erről a csehországi Lednicében tárgyaltak a Visegrádi Négyek. Orbán Viktor hangsúlyozta: morális problémát jelent, hogy a gazdag országok több pénzt kapnak, mint a szegények. Emellett rugalmas felhasználás szükséges, hiszen minden országban másra kell a pénz.

Lezárták az Olof Palme-gyilkosság nyomozását 

Megoldódni látszik az utóbbi évtizedek egyik politikai merényletének rejtélye. Van gyanúsítottja az Olof Palme-gyilkosságnak, ám az illető már meghalt. A volt svéd kormányfő halála ügyében a 34 éve folyó nyomozást így vélhetően le fogják zárni. Olof Palme-t 1986 február 28-án Stockholm belvárosában az utcán lőtték agyon.

Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!