2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 21:00

Hírvilág: Továbbra sem sikerült gátat szabni a koronavírus-járvány terjedésének

Hír TV

2020. augusztus 30., vasárnap 12:55

Továbbra sem sikerült gátat szabni a koronavírus-járvány terjedésének, világszerte egyre több az új fertőzött. Közben Ázsiában esőzések és áradások, Amerikában pedig hurrikánok pusztítottak. Hivatalosan is Donald Trump lett az amerikai republikánusok elnökjelöltje. Helyettese ismét Mike Pence lehet.

Kalifornia történetének harmadik legsúlyosabb katasztrófájának nevezte hétfőn az amerikai államban tomboló bozót- és erdőtüzeket az elnök. A hét elején már több mint 700 ezer hektárnyi terület égett le.

A karibi térségen egyszerre két trópusi vihar haladt át, amelyek az Egyesült Államokban pusztítottak tovább. Brazíliában és Ausztráliában pedig csaknem egy méternyi hó esett a hét elején. A hatalmas csapadékmennyiség azért is szokatlan, mert nemsokára beköszönt a tavasz a déli féltekén.

Bevetették a Nemzeti Gárdát az egyesült államokbeli Kenosha városában, ahol a héten többször is erőszakba torkolltak a rendőri túlkapások elleni tüntetések.

Hivatalosan is Donald Trumpot jelölte az Egyesült Államok elnökének a Republikánus Párt Charlotte-ban tartott konvencióján.

Megakadályozná az olasz kormány, hogy bezárják a migránstáborokat Szicíliában. Róma a közigazgatási bíróságon kérelmezte a déli régió kormányzója által hozott rendelkezés érvénytelenítését.

Nem csitul a görög-török határvita. Az ügy előzménye, hogy a kis-ázsiai állam földgázt kereső próbafúrásokba kezdett a Földközi-tengeren.

Napról napra egyre több új koronavírusos fertőzést regisztrálnak Magyarországon az egészségügyi hatóságok. A tendencia elsősorban a külföldi nyaralásokkal függ össze.

Irán támogatta, hogy síita ingatlanspekulánsok vásárolják fel a bejrúti robbanásban megrongálódott keresztény családok otthonait. Ez azonban akár felekezeti feszültséghez is vezethet, miután a libanoni fővárosban a keresztények és a muszlimok külön negyedekben élnek.

Életfogytiglani börtönbüntetésre ítélte a christchurchi bíróság azt a férfit, aki 51 embert mészárolt le tavaly 2 új-zélandi mecsetben. A bíró az ítélethirdetéskor azt mondta, Brenton Tarrant annyira gonosz, hogy bár élete végéig rács mögött lesz, az sem meríti ki azt a büntetést, amit megérdemelne.

Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!