2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Paláver 15:35

Hírvilág: Továbbra is tüntetésektől hangos a fehérorosz főváros

Hír TV

2020. augusztus 16., vasárnap 15:55

Napok óta tüntetésektől hangos a fehérorosz főváros. A demonstrálókat az ellenzék hívta az utcára, mert szerintük elcsalták az elnökválasztást. A megválasztott államfő pedig arról beszélt, hogy külföldről irányítják az erőszakos tüntetéseket. Közben Olaszország egyre nehezebben bírja a rá nehezedő migrációs nyomást. Milánóban egy egyiptomi származású migráns túszul ejtett egy biztonsági őrt, majd kést szorított a torkához. Ezekről is szó volt mai adásunkban.

Tüntetések Fehéroroszországban

Elsöprő győzelmet aratott a fehéroroszországi elnökválasztáson a jelenlegi államfő. A szavazatok több mint 80 százalékát zsebelte be. A választási bizottság tájékoztatása alapján az egyetlen ellenzéki induló a voksok 11 százalékát szerezte meg. Az ellenzék ezután tüntetésekre buzdította híveit. Azóta pedig erőszakos megmozdulásoktól hangos az ország.

Milánói terror

Túszdráma volt a milánói dómban. Egy egyiptomi származású migráns kést szorított a székesegyház egyik biztonsági őrének torkához. Mindez azután történt, hogy az olasz rendőrök igazoltatni akarták a 30 éves férfit. A menedékkérő nem volt ismeretlen a hatóságok előtt.

Tájfun Kínában

Óránkénti 120 kilométeres széllel csapott le a Mekkála tájfun Kína délkeleti részére. A heves esőzésekkel érkező trópusi ciklon komoly károkat okozott Fucsien tartományban. Többen életüket vesztették vagy eltűntek. A térségre a legmagasabb szintű riasztást adták ki a hatóságok.

Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!