2024. 05. 08. Szerda Mihály napja
Jelenleg a TV-ben:

Sötétségben, fényben - Útközben Csender Leventével

Következik:

Vezércikk 04:00

Hírvilág: Pont kerülhet a Brexit-folyamat végére

Hír TV

2019. december 14., szombat 19:55

Kiút - A Konzervatív Párt választási győzelme után, távozhatnak a britek az EU-ból; Környezet - 2050-re Európa lesz az első klímasemleges kontinens; Kitörés - Turisták haltak meg az Új-Zélandon aktívvá vált vulkán miatt.

 

Elsöprő győzelem. A Konzervatív Párt diadalmaskodott az előrehozott választásokon Nagy-Britanniában. Boris Johnson kormányfő pártja abszolút többséget szerzett a parlament alsóházában. Így szinte biztosra vehető, hogy az Egyesült Királyság január 31-én, a Brexit jelenleg érvényes határnapján kilép az Európai Unióból.

2050-re Európa lesz az első klímasemleges kontinens

Klímasemleges lesz 2050-re az Európai Unió. Vagyis a lehető legkisebbre csökkenti az ökológiai lábnyomát a kontinens. Erről állapodtak meg a tagállamok vezetői Brüsszelben az évzáró csúcstalálkozójukon. Lengyelország saját tempóban éri majd el az uniós klímacélokat, hogy csökkentse az átállás jelentős költségeit. Orbán Viktor miniszterelnök a találkozó előtt úgy fogalmazott a klímaváltozás elleni harc kapcsán, hogy nem szabad engedni a brüsszeli bürokratáknak, hogy megint a szegény országokkal fizettessék meg a költségeket.

Turisták haltak meg az Új-Zélandon aktívvá vált vulkán miatt

Továbbra is aktív a hét elején kitört új-zélandi vulkán. A szárazföldtől 50 kilométerre található tűzhányó valószínűleg 16 ember halálát okozta. Az élve kimenekítettek többsége súlyos égési sérüléseket szenvedett.

Teljes adás:

Hír TV

 

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!