2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Hírvilág: Olaszország és Németország is felkavarta a politika állóvizét Nyugat-Európában

Hír TV

2020. február 16., vasárnap 19:55

Egy politikus visszalépett, egy másik bíróság elé léphet. Két ügy is felkavarta a politika állóvizét Nyugat-Európában. Amerikában szintén két politikusról szólt a hét. A republikánus Donald Trump elnök novemberi újraválasztása felé menetel, miközben az ellenzéki demokraták is előválasztást tartottak. Ezekről is szó volt a Hírvilágban.

Betegség - Kínán kívül csak lassan terjed a koronavírus-járvány.

Partra szállhattak Kambodzsában egy holland luxushajó utasai. Az óceánjárón 3 magyar is utazott. Ők egészségesek, nem kapták el a koronavírust. Jól van az a 3 magyar is, aki a Japánban veszteglő hajón dolgozik. A járvány Kínából indult decemberben és ott regisztrálják a megbetegedések döntő többségét. Németországban például gyógyultnak nyilvánítottak és hazaengedték az egyik korábbi fertőzöttet.

Világszerte hatással van a koronavírus a turizmusra és a gazdaságra is. Olaszországban és Görögországban is sorra mondják le a foglalásokat. A Nemzetközi Valutaalap elkezdte felmérni a károkat, de egyelőre úgy véli, hogy nincsen ok az aggodalomra. A járvány miatt a kínai Forma 1-es nagydíjat és a hírközlési szakma legnagyobb seregszemléjét, a Mobil Világkongresszust is törölni kellett.

Bíróság - Felfüggesztették az olasz ellenzék vezetőjének mentelmi jogát.

Megvonta Matteo Salvini mentelmi jogát az olasz szenátus. A volt belügyminiszter bejelentette: kész bíróság elé állni az olasz határok védelméért. A jobbközép koalíció vezetője ellen a cataniai ügyészség azért indított eljárást, mert tavaly nyáron öt napig nem engedélyezte 131, Afrikából érkező illegális bevándorló partraszállását.

Botrány - Visszavonul a német politika élvonalából Merkel utódjelöltje.

Lemondott Annegret Kramp-Karrenbauer. Nem vállalja a nagyobbik német kormánypárt, a Kereszténydemokrata Unió vezetését, és nem indul a kancellári posztért sem. Ő volt Angela Merkel utódjelöltje. Azért távozik, mert a CDU képviselői a bevándorlásellenes AfD képviselőivel együtt szavazták meg a türingiai tartományi miniszterelnököt annak ellenére, hogy a kereszténydemokraták kizárták az együttműködést az általuk szélsőjobb-oldalinak tartott párttal.

A műsor második részében az amerikai előválasztásról valamint az Európán végigsöprő Ciara viharról is szó esett.

Teljes adás: 

Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!