2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Napi aktuális 23:30

Hírvilág: Napról napra emelkedik a vuhani koronavírus áldozatainak száma

Hír TV

2020. február 2., vasárnap 18:02

Ritkán fordul elő, hogy Olaszország határain túl is érdekes lehet a tartományi választások kimenetele. A baloldali kormány gyenge, a jobboldali ellenzék egyre erősebb. Néhány hónap múlva kormányválság várható az újabb helyi választások miatt, ami az egész Európai Unióra hatással lesz. Tudósítónk Emilia-Romagna tartományban járt, ott követte a szavazás folyamatát. Többek között erről is volt szó vasárnapi adásunkban.

Betegség - Globális egészségügyi vészhelyzetet okozott a gyorsan terjedő koronavírus

Napról napra emelkedik a vuhani koronavírus áldozatainak száma. Tízezernél is többen megbetegedtek, közülük több százan meghaltak. A járvány Kínában a legsúlyosabb, de globális vészhelyzetet hirdetett az Egészségügyi Világszervezet. Külföldieket menekítenek ki Kínából, légitársaságok függesztik fel járataikat, sokan kerülnek karanténba fertőzésgyanú miatt.

Búcsú - Nagy-Britannia távozásával 27 tagúra csökkent az Európai Unió

Három és fél évvel a brexitről szóló népszavazás után, közép-európai idő szerint péntek éjfélkor megszűnt az Egyesült Királyság európai uniós tagsága. Ez az első alkalom, hogy egy teljes jogú tagország távozott a közösségből. Brüsszelben és Londonban egyaránt búcsú-ünnepségeket tartottak. A brit kormányfő a kilépésben nagy esélyeket lát, de egyelőre az unió és a britek számára is veszteség a példa nélküli eset.

Béketerv - A palesztinok, tiltakoznak az amerikai elnök közel-keleti rendezési javaslata ellen

Kétállami megoldást javasolt a palesztin-izraeli konfliktus rendezésére Donald Trump. Az amerikai elnök béketervének értelmében Washington elismeri Izrael szuverenitását a ciszjordániai zsidó telepek felett, Jeruzsálemet pedig Izrael Állam fővárosának tekinti. Az izraeli miniszterelnök üdvözölte a tervet, a palesztin elnök szerint azonban a terv összeesküvés. Több palesztin településen tüntetések kezdődtek.

Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!