2024. 05. 08. Szerda Mihály napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Komment 17:50

Hírvilág: Megszavazta az amerikai kongresszus alsóháza a Donald Trump elleni alkotmányos eljárás lefolytatását

Hír TV

2019. december 21., szombat 20:05

Nyugtalan Nyugat-Európa. Franciaországban a nyugdíjrendszer átalakítása ellen tüntetnek és sztrájkolnak immár hetek óta. Spanyolországban is régóta tart, és időről időre tüntetésekbe vált át a katalán válság. Skócia pedig inkább elszakadna Nagy-Britanniától, hogy önállóan tagja lehessen az Európai Uniónak. Többek között ezekről a témákról is szó volt e heti adásunkban.

Vizsgálat - Alkotmányos eljárás kezdődött az amerikai elnök ellen

Megszavazta a demokrata többségű amerikai kongresszus alsóháza a Donald Trump elleni alkotmányos eljárás lefolytatását. A demokraták szerint az amerikai elnök visszaélt a hatalmával, amikor arra kérte az ukrán elnököt, hogy indítson vizsgálatot Ukrajnában a demokraták egyik elnökjelöltje, Joe Biden és fia gazdasági ügyei miatt. A Trump elleni eljárás célja, hogy megfosszák a hatalmától, de a Republikánus Párt ezt könnyen megakadályozhatja.

Válaszút - Skócia maradna az Európai Unióban, miközben London a kilépésre készül

Nicola Sturgeon Skócia miniszterelnöke megerősítette, hogy már 2020 második felében szeretné megtartani a népszavazást Skócia függetlenségéről.

Vészhelyzet - Erdőtüzek pusztítanak és hőségrekordok dőlnek meg Ausztráliában

Nyilvánosan bocsánatot kért az ausztrál miniszterelnök azért, mert a héten szabadságra ment Hawaii-ra, miközben Új-Dél-Wales államban tovább romlott a helyzet a bozóttüzek miatt. A felháborodás miatt Scott Morrison családjával együtt korábban hazatért. A hetek óta több mint száz helyen tomboló tűzeseteknek eddig nyolc halálos áldozata van, és több, mint 700 épület porrá égett.

Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!