2024. 06. 22. Szombat Paulina napja
Jelenleg a TV-ben:

Bayer show

Következik:

Vezércikk 14:05

Hírvilág: Lehetséges-e a megbékélés Kijev és Moszkva között?

Hír TV

2019. szeptember 14., szombat 19:55

A Hír TV Hírvilág című műsorában téma volt, hogy eggyel kevesebb tagja lesz a novemberben hivatalba lépő Európai Bizottságnak. A kilépésre készülő Nagy-Britannia kimarad a testületből, pedig az unióból való távozása körül állandósulni látszik a bizonytalanság. Valamint az is az adás témai között szerepelt, hogy a visegrádi országok, köztük Magyarország kiemelt területekért felel majd a Bizottságban.

Fontos biztosi pozíció várományosa Magyarország

Fontos területet kaphat Magyarország az Európai Bizottságban. Trócsányi Lászlónak a bővítés- és szomszédságpolitikáért felelős tárcát szánja a testület megválasztott elnöke. Ursula von der Leyen bemutatta a novemberben hivatalba lépő bizottság tervezett összetételét. A volt német védelmi miniszter a nemek egyensúlyára is figyelt: a jelöltek között tizenkét nő és tizennégy férfi van.

Ujhelyi István, az MSZP európai parlamenti képviselője közösségi oldalán jelentette be, hogy elvi okokból nemmel fog szavazni az Európai Bizottságra. Sem Ursula von der Leyen, sem Trócsányi László jelölésével nem ért egyet. Cseh Katalin, a Momentum európai parlamenti képviselője szintén az egyik közösségi oldalon reagált Trócsányi László biztosi jelölésére. Bejegyzése szerint teljes mértékben elfogadhatatlan a volt igazságügyi miniszter a tisztségre. A miniszterelnökséget vezető miniszter szerint az ellenzék Magyarország ellen cselekszik.

További aggodalmak a Brexit körül

Vészhelyzeti tanulmányt készített a brit kormány a megegyezés nélküli Brexit negatív hatásairól. Az ellenzék szerint az unióból való rendezetlen kilépés súlyos gazdasági helyzetet idézhet elő. A londoni alsóház elnöke közben arra hívta fel a figyelmet, hogy az Egyesült Királyság közösségből való kiválása kizárólag a parlament jóváhagyásával lehetséges.

Enyhülés az orosz-ukrán viszonyban?

Megtették az első lépést a kelet-ukrajnai harcok lezárásához - így értékelte az orosz-ukrán fogolycserét Volodimir Zelenszkij ukrán elnök. Az orosz külügyminisztérium és az amerikai elnök szerint is hozzájárul a csere a két ország közötti ellenséges viszony enyhüléséhez. Már több mint öt éve csatolta el Oroszország a Krím félszigetet, majd nem sokkal később háború tört ki Kelet-Ukrajnában.

A teljes adás itt tekinthető meg: 

Hír TV

 

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!