2024. 04. 27. Szombat Zita napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Vezércikk 06:00

Hírvilág: Kiskaput nyitott négy uniós ország az illegális bevándorlóknak

Hír TV

2019. szeptember 28., szombat 19:30

A migráció határozta meg az európai politikát az utóbbi napokban: van aki megnyitná a közös határokat és van aki megvédené az illegálisan érkezőktől. És a vízkészletekre is vigyáznia kell a világnak - erről már Áder János köztársasági elnök beszélt New Yorkban, az ENSZ klímacsúcsán. Közben nem maradt el a brexit körüli újabb fordulat és csődbe ment a világ legrégebbi utazási irodája. Jönnek a részletek a Hírvilág című műsorban, a hét legfontosabb külpolitikai eseményei között.

Klíma - A felelős vízgazdálkodásról beszélt a magyar államfő az ENSZ-ben.

Felértékelődik a víz szerepe a világpolitikában, miközben a klímaváltozásban is meghatározó jelentősége van. Erről is szó volt az ENSZ New York-i klímacsúcsán, ahol 66 ország vezetője szólalhatott fel, köztük Áder János. A fenntarthatósági fordulathoz, felelősen kell bánni a vízzel - hangsúlyozta a köztársasági elnök. Áder János tárgyalásokat folytatott az ENSZ főtitkárával is.

Kvóta - Négy uniós ország beenged és szétoszt Afrikából érkező illegális bevándorlókat.

Kiskaput nyitott négy uniós ország az illegális bevándorlóknak. Megállapodott Németország, Olaszország, Franciaország és Málta a Földközi-tengeren felvett migránsok úgynevezett elosztási vész-mechanizmusáról. A felek egy olyan közös dokumentumot állítottak össze, amely egy átfogóbb uniós megállapodás alapja lehet és az október 8-án esedékes uniós belügyminiszterek tanácsán terjesztik be.

Kudarc - Csődbe ment a legnagyobb brit utazási iroda - százezrek nyaralása került veszélybe.

Csődbe ment Nagy-Britannia legrégebbi utazási irodája, a Thomas Cook. 160 ezer külföldön tartózkodó brit állampolgár hazautaztatását kell megoldania a szigetországnak. Erre korábban még nem volt példa a brit történelemben. Emellett 440 ezer turistát érinthet a vállalat csődje. Ezért három brit minisztérium és a polgári repülésügyi hivatal életbe léptette az úgynevezett Materhorn-műveletet.

Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!