2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Célpont

Következik:

Televíziós vásárlási műsorablak 10:05

Hírvilág: Johnson ígéri, a britek elhagyják az EU-t

Hír TV

2019. július 27., szombat 19:55

Új miniszterelnöke lett Nagy-Britanniának. David Cameron után Theresay May is belebukott a brexitbe. May utódja, Boris Johnson azt ígérte bármi is történjen ő október 31-én kilépteti a szigetországot az Európai Unióból. Nemcsak az Egyesült Királyságban történt politikai átrendeződés. Ukrajnában megtartották az előrehozott parlamenti választásokat. A voksolás azonban nem zajlott zökkenőmentesen.

 

Átrendeződés

Alig több mint 3 év után távozott a brit miniszterelnöki posztról Theresa May. Ő volt az egyik legrövidebb ideig hatalmon lévő kormányfő a szigetországban. May utódja a korábbi külügyminiszter Boris Johnson lett. Ő az Egyesült Királyság 55., a 93 esztendős II. Erzsébet királynő 14. miniszterelnöke.

Kudarc

A francia fővárosban gyűltek össze az uniós belügyminiszterek, hogy megoldást találjanak az évek óta húzódó menekültválságra. Új ötlet nem született a találkozón, de 14 tárcavezető jelezte, hogy támogatják, a régóta erőltetett kötelező betelepítései mechanizmust. A migránsok elosztását azonban Magyarország és a V4-ek mellett számos más tagállam is ellenzi.

Forróság

Ismét tombol a hőség Nyugat-Európában. Németország, Franciaország, Nagy-Britannia és Hollandia városaiban is sorra dőlnek meg a melegrekordok. A kutatók arra figyelmeztetnek, hogy egyre több ilyen nappal kell számolni a jövőben. Argentínában és Bolíviában azonban nem a pokoli hőséggel kell megküzdeniük a helyieknek. A dél amerikai országokban a naptej helyett hólapátra volt szükségük a lakosoknak.

Teljes adás:

Hír TV

 

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!