2020. november 29.,
vasárnap, Taksony napja

Hírvilág: Hiába nevezik át a kvótát, attól az még kvóta marad

Hír TV

2020. szeptember 27., vasárnap 12:50

Ismét napirendre vette az Európai Bizottság a közösségi migrációs politikát. A brüsszeli testület nagyobb hangsúlyt fektetne a határok védelmére és a kötelező kvóta is lekerül az asztalról. Az Egyesült Államokban közben folytatódtak a rasszizmus köntösébe öltöztetett zavargások, Kaliforniában pedig nem tudják eloltani a bozót- és erdőtüzeket.

Folyamatosan telepítik ki a múlt héten leégett leszboszi migránstáborból a bevándorlókat Görögországban. Mintegy 10 ezer embert már átszállítottak egy központba a hatóságok. Athéni források szerint több száz menekült fertőződött meg koronavírussal, a betegeket elkülönítették.

Kikerült a kötelező kvótarendszer az Európai Bizottság új migrációs javaslatcsomagjából. Brüsszel helyette egyfajta rugalmas szolidaritást szeretne. A Közösség emellett erősítené a határőrizeti ügynökségeket, javítana a menekültügyi eljárások hatékonyságán és fokozná az együttműködést a harmadik országokkal.

Két rendőrt meglőttek szerdán a Kentucky állambeli Louisville városban, miután a Fekete Életek Számítanak mozgalom hívei összecsaptak a hatóság embereivel. Az erőszak azért harapódzott el, mert korábban egy járőr halálosan megsebesített egy afroamerikai nőt.

Hiába nevezik át a kvótát, attól az még kvóta marad – közölte Orbán Viktor Brüsszelben. A kormányfő cseh és lengyel kollégájával és az Európai Bizottság elnökével tárgyalt a Közösség új migrációs stratégiájáról. Orbán Viktor szerint előrelépés csak a nyelvezetben van, de a testület megközelítése nem változott. Továbbra is menedzselni, nem pedig megakadályozni akarja a bevándorlást.

Hír TV