2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Napi aktuális 19:15

Hírvilág: Hatalmi játszmát vív egymással a brit kormányfő és a londoni parlament

Hír TV

2019. szeptember 7., szombat 19:30

Kevesebb mint két hónappal október 31-e előtt még mindig bizonytalan, hogyan lép ki Nagy-Britannia az Európai Unióból, ha egyáltalán kilép akkor. Két német tartományban is megerősödött a bevándorlásellenes AfD párt, miközben a kereszténydemokraták és a szociáldemokraták meggyengültek. Közben a török államfő is két lehetőséget vázolt fel: vagy haza vagy Európába indulhatnak Törökországból a szír menekültek. Ezekről is szó lesz a Hír TV Hírvilág című műsorában.

Három egymást követő szavazást is elbukott Boris Johnson brit kormányfő az alsóházban. A képviselők arra kötelezték őt, hogy újabb halasztást kérjen az október 31-ére tervezett kilépésre. Ezután elutasították azt, hogy Nagy-Britannia megállapodás nélkül lépjen ki az Unióból. Végül döntöttek arról is, hogy október 15-én ne tartsanak előrehozott választásokat. A miniszterelnök szerint a parlament hazája érdekei ellen cselekszik.

Előretörtek a bevándorlásellenes erők két német tartományban. A Brandenburgban és Szászországban múlt vasárnap tartott törvényhozási választásokon jelentősen meggyengült a Szociáldemokrata Párt és a Kereszténydemokrata Unió. Ezzel szemben erősödött a nyíltan migráció- és muszlimellenes Alternatíva Németországért ellenzéki párt.

Törökország egymillió szír menekült visszatelepítését tervezi Szíriába, és ha nem kap ehhez nemzetközi segítséget, akkor megnyitja az utat a migránsok előtt Európa felé. Erről Recep Tayyip Erdogan beszélt. A török elnök azzal indokolta a döntést, hogy egyedül képtelenek viselni az áttelepítés terhét, így nemzetközi, elsősorban uniós segítségre van szükségük.

A teljes adás: 

Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!