2024. 04. 27. Szombat Zita napja
Jelenleg a TV-ben:

Poltikai hobbista

Következik:

Vezércikk 05:00

Hírvilág: Fej-fej mellett a jelöltek a lengyel elnökválasztáson

Hír TV

2020. július 12., vasárnap 15:52

Még mindig gyorsan terjed a koronavírus a világban, a járvány ellenére mégsem állt le az élet. A jobbközép erők győztek a horvátországi parlamenti választáson a lengyel elnökválasztásnak pedig a második fordulóját tartják. A tüntetések sem hagytak alább. Szerbiában már az újabb kijárási korlátozások lehetősége is zavargásokba torkolló tiltakozást váltott ki. Többek között ezekről szólt a Hír TV eheti Hírvilág című műsora.

Fej-fej mellett a jelöltek a mindent eldöntő lengyel elnökválasztási kampány végén

Lengyelországban vasárnap tartják az elnökválasztás második fordulóját. Eldől, hogy képes-e a jobboldali kormánypárt megőrizni az ellenőrzést szinte minden intézményben, vagy az alkotmányos normák helyreállításával kampányoló ellenzéki liberális jelölt kap lehetőséget. A felmérések szerint a szavazás előtt alig van különbség a két jelölt között. Mindössze egyetlen százalékkal előzi meg a jelenlegi konzervatív elnök a kihívóját.

Rekordokat dönt az új fertőzöttek száma a világban

Még mindig rekordokat dönt az új fertőzöttek száma a világban. Egy nap alatt több mint kétszázezer új esetet regisztráltak és ezzel 12 millió 300 ezren kapták el a vírust. A halottak száma átlépte az 550 ezret. Közben Dél-Amerikában a brazil elnök után újabb vezető politikus fertőződött meg. Elkapta a vírust Bolívia ideiglenes államfője. Argentínában pedig tüntettek a járvány miatti korlátozások ellen.

Megostromolták a belgrádi Parlamentet

Szerbiában is tüntettek. Megostromolták a belgrádi törvényhozás épületét a járványügyi szigorítások ellen tiltakozók. Mert hogy Aleksandar Vucic elnök hétvégén kijárási tilalmat akart bevezetni a koronavírus-fertőzöttek számának gyors növekedése miatt. Az összecsapásokban rendőrök is megsérültek, öt rendőrautó kiégett, és több mint 20 tiltakozót őrizetbe vettek.

Teljes adás:

Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!