2024. 04. 27. Szombat Zita napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar ráadás

Következik:

Hazahúzó 01:00

Hírvilág: Elmaradt az október 19-ei rendkívüli Brexit-szavazás

Hír TV

2019. október 26., szombat 20:00

A Hír TV heti külpolitikai hírműsorában elemzések, összefoglalók, tudósítások láthatók hétről hétre a közelmúlt eseményeiről.

Elmaradt az október 19-ei rendkívüli Brexit-szavazás, ezzel pedig eldőlt, hogy a hónap utolsó napján az Egyesült Királyság biztosan nem lép ki az Európai Unióból. A londoni törvényhozás alsóháza az EU-tagság megszűnésének elhalasztására kötelezte a miniszterelnököt, aki előre hozott választásokat akar.

Orbán Viktort és a miniszterelnök intézkedéseit hozta fel követendő példaként a korábbi olasz belügyminiszter. Matteo Salvini a jobboldali pártok múlt heti római demonstrációján úgy fogalmazott: a kormányfő ügyel arra, hogy a Soros-erők uralta Európában, megvédje Magyarországot.

A baloldali kormány felállása óta drasztikusan megnőtt az Olaszországba érkező illegális bevándorlók száma - állítják biztonságpolitikai szakértők. Georg Spöttle szerint a Soros-hajók Európába taxiztatják a migránsokat. Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója pedig arra hívta fel a figyelmet, el kell kerülni, hogy újra tömegek induljanak el Európa felé.

Megbukott a bevándorláspárti erők migránsokat segítő javaslata az Európai Parlamentben csütörtökön. A Fidesz szerint az elképzelés meghívóként szolgált volna több millió Európába vágyó illegális menekült számára.

Határozatlan időre felhagy a Szíria területén kezdett katonai akciójával Törökország. Ankara a hét közepén döntött a harcok szüneteltetése mellett, miután a Népvédelmi Egységek és a kurd vezetésű Szíriai Demokratikus Erők kivonultak az előzetesen kijelölt biztonsági zónából.

39 holttestet találtak az angol rendőrök egy kamionban szerdán London közelében. A tragédiának bolgár, északír és belga szálai is lehetnek. A hatóságok arról tájékoztattak, hogy az áldozatok kínai állampolgárok.

Trónra lépett kedden az új japán uralkodó. A távol-keleti ország korábbi vezetője, a 85 éves Akihito császár három évtizedes uralkodás után, április 30-án távozott a trónról. Naruhito uralkodásával kezdetét vette a reiva, azaz a gyönyörű harmónia korszaka.

Teljes adás:

Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!