2024. 04. 23. Kedd Béla napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Láncreakció 13:00

Hírvilág: Elkapta a koronavírust az amerikai elnök és a felesége

Hír TV

2020. október 4., vasárnap 12:49

Egyelőre megállíthatatlan a koronavírus. Donald Trump amerikai elnök és felesége is megfertőződött, alig több mint két hónappal az elnökválasztás előtt. Emellett egy Közép-Amerikából az Egyesült Államokba induló migránskaraván is egy újabb tényező, ami befolyásolhatja nemcsak a kampányt, de a november 3-ai szavazás kimenetelét is. Többek között ezekről a témákról is szó esett a Hír TV Hírvilág című műsorában.

Elkapta a koronavírust az amerikai elnök és a felesége

A 74 éves amerikai elnök közösségi oldalán jelentette be, hogy neki és feleségének is pozitív lett a koronavírus-tesztje. 

Az USA első emberének orvosa azt nyilatkozta, hogy az elnök és a first lady is jól vannak, egyelőre tünetmentesek. Az orvosok folyamatos megfigyelés alatt tartják őket. A tervek szerint a Fehér Házban töltik a 2 hetes karantént. Trump továbbra is folytatja a munkát. 

Az elnök csütörtökön este jelentette be, hogy feleségével azonnal karanténba vonulnak, miután az egyik tanácsadójáról kiderült, hogy elkapta a fertőzést. Az elnök tanácsadója a legfrissebb hírek szerint rosszul érzi magát és magas láza van.

Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy Trump pozitív tesztje mennyiben fogja befolyásolni a második elnökjelölti vitát, amit október 15-én tartanának a floridai Miamiban.

Újabb migránskaraván indult Közép-Amerikában

Migránskaraván indult Hondurasból az Egyesült Államok felé. A szegénység miatt menekülő 3000 emberből nagyjából 2000 engedély nélkül átkelt Guatemalába. Egy migráns meghalt, miután leesett egy teherautóról. A guatemalai elnök utasítást adott az illegálisan érkezők kitoloncolására.

Közép-Amerikában 2017 tavasza óta rendszeresen indulnak úgynevezett migránskaravánok az Egyesült Államokba a jobb élet reményében, de az amerikai hatóságok nem engedik be az illegális bevándorlókat. 

A rendkívül szegény közép-amerikai országokból útra kelők többsége legfeljebb Mexikóba jut el.

Súlyos harcok dúlnak Hegyi-Karabahban

A 90-es évek eleje óta nem látott hevességű harcok dúlnak Hegyi-Karabah határán, amit hivatalosan ellenőrzési vonalnak neveznek. Örmény jelentések szerint az azeri csapások nem csak a vitatott hovatartozású területet érik, hanem örményországi településeket és utakat is. 

A veszteségekről ellentmondásos hírek érkeznek. Mindkét fél elsősorban a másikra mért nagy arányú csapásokról számol be és azzal vádolja az ellenséges oldalt, hogy civileket támad. A rendszeres határvillongások miatt az sem világos, hogy melyik fél kezdte a mostani harcokat. A harcokba közvetetten Törökország is beavatkozott.

Teljes adás:

Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!