2024. 04. 24. Szerda György napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Hazahúzó 01:00

Hírvilág: Egyre rosszabb a két Korea viszonya

Hír TV

2020. június 21., vasárnap 19:50

A számok nem, csak a kutatási eredmények biztatóak. Miközben tovább emelkedik a koronavírussal fertőzöttek száma a világban, Nagy-Britanniában elkezdtek gyártani egy oltóanyagot, hogy az engedélyezése után azonnal lehessen használni. Ázsiában egyedül Kínában mutat emelkedést a fertőzöttek száma, a politikai-katonai feszültség viszont két határon is megnövekedett. Romlik a két Korea viszonya és fegyveres konfliktus alakult ki a világ két legnépesebb országa között. Többek között ezekről a témákról is szó volt a Hírvilágban.

Tízszer annyi a gyógyultak száma mint a halottaké

Meghaladta a 8 és fél milliót a koronavírussal fertőzöttek száma a világon. A halálos áldozatok száma 450 ezer fölé emelkedett. A betegek több mint fele azonban már meggyógyult. A lázzal és tüdőgyulladással járó Covid-19 a Föld szinte minden szegletében jelen van. Kínában pedig ismét emelkedik a napi esetszám.

Egyre rosszabb a két Korea viszonya

Észak-Korea katonákat küldene a határzónába, és nem hajlandó felvenni a kapcsolatot a déli kormánnyal a feszültségek enyhítése érdekében. Emiatt délen lemondott az országegyesítési miniszter, a hadsereget pedig fokozott készültségbe helyzeték. Szakértők szerint az északi vezetés szándékosan rontja a helyzetet.

Húszra emelkedett az indiai-kínai határon kialakult összetűzés áldozatainak száma

Legalább 20 halottja van a kínai és indiai határőrök között kitört összecsapásoknak. Az utóbbi hetekben több véres összetűzés is kialakult a két ország vitatott himalájai határán. Kína azt állította, hogy az indiai határőrök kétszer is illegálisan léptek kínai területre, és provokálták a katonákat. Újdelhi szerint ez pont fordítva történt. A két ázsiai óriás között 45 éve, 1975 óta nem volt halálos kimenetelű összetűzés a régióban.

Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!