2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Hírvilág: Bocsánatkérésre szólította fel a román elnököt a Fidesz

Hír TV

2020. május 3., vasárnap 22:55

A Hír TV Hírvilág című műsorában ezen a héten a járvány okozta gazdasági válság és a líbiai puskaporos helyzet is szóba került. De nem mehettek el szó nélkül a román elnök magyarellenes kijelentése mellett sem, amelyért a Fidesz bocsánatkérést vár.

Gazdasági válságot okoz a járvány, Európa-szerte enyhítenek az intézkedéseken

A drasztikus adatok ellenére az európai országok sorra enyhítenek a koronavírus-járvány miatt elrendelt korlátozásokon. A cél az, hogy elkerüljék a járvány okozta gazdasági válságot. Első körben a mezőgazdasági, az ipari és kereskedelmi ágazatokban indulhat újra a munka. Az Egyesült Államok mellett Európa a leginkább érintett kontinens koronavírus-járvány szempontjából. Több mint másfél millió fertőzöttet regisztráltak és 150 ezren vesztették életüket.

Washington és Moszkva is párbeszédre buzdít

Puccskísérlet vagy hatalomátvétel. Egyelőre nem világos, pontosan mi is történik Líbiában. Csupán az biztos, hogy sem az Egyesült Államok, sem Oroszország nem helyesli, hogy egyeduralomra tör a Nemzeti Hadsereg főparancsnoka az észak-afrikai országban. Washington és Moszkva párbeszédet sürgetett a nemzetközileg elismert egységkormány és Haftár tábornok között. A politikai megoldás lehetőségét azonban mindkét fél elveti.

Bocsánatkérésre szólította fel a román elnököt a Fidesz

Bocsánatkérésre szólította fel a román elnököt a Fidesz és arra, hogy vonja vissza magyarellenes kijelentését. A magyar külgazdasági és külügyminiszter civilizálatlannak és gyűlöletkeltésre alkalmasnak nevezte Klaus Iohannis kirohanását, amelyben azzal vádolta meg a román szociáldemokratákat, hogy titokban a magyaroknak adná Erdélyt.

Teljes adás:

Hír TV

 

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!