2024. 04. 24. Szerda György napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Hírvilág: Az Európai Unió büntetéssel sújtaná a fehérorosz kormányt

Hír TV

2020. augusztus 23., vasárnap 15:50

Már most a novemberi választás lázában ég az Egyesült Államok. A Demokrata Párt Joe Biden-t választotta Donald Trump kihívójának. A fehérorosz választások eredménye miatt pedig még mindig demonstrálnak az emberek. A voksolás kimenetelét az Európai Unió sem ismeri el. Ezekről is szó esett a Hír TV Hírvilág című magazinjában.

 

Kómában - Oroszországban mérgezés gyanújával szállították kórházba Alekszej Navalnij ellenzéki politikust

Megérkezett Berlinbe az Alekszej Navalnij, orosz ellenzéki politikust szállító gép. A férfi pénteken ismeretlen okokból került kórházba. Családja szerint megmérgezték, ezért azt követelték, hogy egy független külföldi kórházba szállíthassák át. Oroszország ezt először elutasította a férfi instabil állapotára hivatkozva. Végül engedélyezték a Németországba tartó gép felszállását Navalnijjal a fedélzeten. Az Európai Unió az eset gyors kivizsgálását kérte Oroszországtól.

Szankciók - az Európai Unió büntetéssel sújtaná a fehérorosz kormányt

Tüntettek Minszkben a fehérorosz elnök hívei és bírálói is. Az államfő kemény fellépésre utasította a rendbontókkal szemben a belügyminisztériumot. A hatóságok közben büntetőjogi eljárást indítottak az ellenzéki koordinációs tanács ellen, amely tárgyalásos úton akar megegyezni a kormánnyal a hatalom átadásáról.

Koronavírus - ismét romlanak a járványgörbék Európában

Egyetlen nap alatt mintegy 3800 koronavírusos fertőzést mutattak ki Franciaországban. Spanyolországban is közel 4 ezer új esetet regisztráltak. Közben Németországban háromhavi csúcsra emelkedett az új betegek száma, emellett a balkáni országokból is a járvány gyors terjedéséről érkeztek hírek.

Teljes adás: 

Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!