2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Napindító 07:30

Hírvilág: Ausztria a partnerünk marad

Hír TV

2020. január 19., vasárnap 19:50

Eredmény - a migrációtól a klímavédelemig több témában egyeztettek a V4-ek és Ausztria; Eljárás - az amerikai szenátusban folytatódik a Donald Trump elleni alkotmányos vizsgálat; Eső - átmeneti enyhülés az ausztrál történelem legnagyobb erdőtüzeiben.

 

Orbán: Ausztria a partnerünk marad

Eredményesen zárult a V4-ek és Ausztria találkozója Prágában. Orbán Viktor miniszterelnök hangsúlyozta: sikerült azonosítani az együttműködés feltételeit olyan kérdésekben, mint a migráció, a biztonság, a határvédelem, a versenyképesség, a klímavédelem, és az Európai Unió bővítése. Azonban a nukleáris energia kérdésében a közép-európai országokhoz képest Ausztria továbbra is elérő álláspontot képvisel.

Január 21-én kezdődhet az alkotmányos eljárás Donald Trump ellen

Új szakaszába lépett az amerikai elnök elleni eljárás. A kongresszus száz szenátora fog dönteni arról hogy el kell-e mozdítani Donald Trumpot hivatalából. Az alkotmányos eljárást az amerikai törvényhozás demokrata többségű alsóháza indította el, azzal vádolva az elnököt, hogy visszaélt a hatalmával és akadályozta a kongresszus munkáját.

A bozóttüzek felelőseiről vitáznak Ausztráliában

Márciusig nem lélegezhetnek fel a tűzoltók Ausztráliában. Komoly esőzésekre ugyanis csak akkor lehet számítani majd, ami enyhülést hozhat a bozóttüzeket gerjesztő szárazságra. Közben a katasztrófa felelőseiről kezdődött vita a kontinensnyi országban. Egyre többen mutatnak rá arra, hogy pont a zöldek idézték elő a tragédiát. Ugyanis hozzá nem értő módon megtiltották az aljnövényzet tervszerű, égetéssel történő csökkentését.

A teljes adás: 

Hír TV

 

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!