2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Hírvilág: A magyar kormány képviselete nélkül vitáztak Magyarországról Brüsszelben

Hír TV

2020. május 17., vasárnap 22:55

A magyar kormány képviselete nélkül vitáztak Magyarországról Brüsszelben. A veszélyhelyzeti kormányzásról és annak jogállamiságra gyakorolt hatásairól volt szó az Európai Parlamentben. A vitát a zöld frakció kezdeményezte és csatlakoztak hozzájuk a szocialisták és a kommunisták is. Varga Judit igazságügyi miniszter interneten tette közzé beszédét, mert az Európai Parlament elnöke nem engedte, hogy a magyar kormány nevében beszéljen.

Amíg Brüsszelben vitáztak, Nyugat-Európa több országában is javult a járvány-helyzet. Franciaországban és Olaszországban abban bíznak, hogy nem marad el a nyári turistaszezon. Oroszországban közben még ha lassuló ütemben is, de növekszik a fertőzöttek száma. Több orosz miniszter is elkapta a koronavírust.

Enyhítették a koronavírus-járvány miatt elrendelt korlátozásokat Nagy-Britanniában. Először az építő- és a feldolgozóiparban indulhat újra a munka. Boris Johnson kormányfő arra kérte az embereket, hogy legyenek körültekintőek

A koronavírus-járvány újabb hullámától tartanak Dél-Koreában. Az országban megint gócpont alakult ki, miután egy fertőzött fiatal végig járta az egyik szórakozónegyed bárjait.

Éhínséggel fenyeget a koronavírus-járvány Brazíliában. A dél-amerikai gócpontnak számító országban csaknem 40 millió ember vesztette el a munkáját az egészségügyi válsághelyzet miatt.

A globalizációnak befellegzett - ezt Donald Trump közölte egy televíziós interjúban. Közben Wisconsin állam legfelső bírósága eltörölte a demokrata párti kormányzó, kijárási korlátozásokra vonatkozó rendeletét.

Nincs nyugalom Afganisztánban. Az amerikai külügyminiszter a tálibokkal való együttműködésre szólította fel a kabuli kormányt. Mike Pompeo azért erőlteti a szövetséget a muszlim fundamentalistákkal, mert az amerikai kormány hosszú tárgyalások után megállapodott velük arról, hogy kivonja csapatait az országból.

A járvány okozta válság ellenére folytatódik Egyiptom gigantikus programja. Az ókori piramisokkal vetekedik az új főváros évek óta tartó építése.

Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!