2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Hírvilág: A járvány ellenére is foglalkozik az EU a nyugat-balkáni országok csatlakozásával

Hír TV

2020. május 10., vasárnap 22:55

Nagy-Britanniában követeli a legtöbb halálos áldozatot a koronavírus-járvány Európa-szerte. A szigetországban már több mint 30 ezren vesztették életüket. A pandémia gazdasági hatásai miatt 3 millió brit cég tart attól, hogy fizetésképtelenné válik.

Május 18-án újranyitják a látogatók előtt az athéni Akropoliszt és az összes görögországi régészeti műemléket, a múzeumok azonban csak június 15-től nyithatják meg kapuikat. Franciaországban enyhítésekre készülnek, amelyek hétfőn lépnek életbe.

A koronavírus-járvány az Egyesült Államok ellen valaha indított legnagyobb támadás – közölte Donald Trump a Fehér Házban. Az amerikai elnök ismét Kínát tette felelőssé a világjárvány miatt; szerinte életek százezreit és a világgazdaság leállását lehetett volna megakadályozni, ha időben tájékoztatják a nemzetközi közvéleményt a járványról.

Áttelepítik az egyik leszboszi menekültközpont lakóit Görögország szárazföldi részére. A hatóságok azokat a migránsokat szállítják el, akiknek közeli családtagjuk koronavírussal fertőződött meg.

Szerbiában feloldották a rendkívüli állapotot, de ennek ellenére zárva maradtak az illegális bevándorlókat befogadó központok. A 28 napos karanténon a migránsok is átestek.

A koronavírus-járvány ellenére is foglalkozik az Európai Unió a nyugat-balkáni országok csatlakozásával. Az uniós tagországok vezetői - magyar részről Orbán Viktor miniszterelnök - videokonferencián tárgyalták meg a helyzetet és a további lépéseket.

Levélben fognak szavazni a lengyelek az elnökválasztáson. A koronavírus-járvány és a belpolitikai csatározások miatt elhalasztották az eredetileg vasárnapra kiírt voksolást.

Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!