2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Hírvilág: Egyre több országban vezetnek be enyhítő intézkedéseket

Hír TV

2020. április 26., vasárnap 22:55

A Hír TV Hírvilág című műsorában foglalkoztak azzal, hogy nagy pénzügyi segély kell az európai gazdaság beindításához, de arról is szó esett, hogy zavargások törtek ki a karantén idején Franciaországban és Romániában.

Nincs egyetértés a tagállamok között a pénzügyi támogatások tekintetében

Nincs konszenzus az uniós tagállamok között a koronavírus-járvány által legsúlyosabban érintett régiók és ágazatok pénzügyi támogatásáról. Emmanuel Macron francia államfő a csütörtöki EU-csúcson egy közös garanciával rendelkező hitelfelvételt, állami kötvénykibocsátást sürgetett, de ezt több tagállam is elvetette.

Egyre több országban vezetnek be enyhítő intézkedéseket

Miközben világszerte megközelíti a 3 milliót a koronavírus fertőzöttek száma, Európa több országában lassul a járvány. Szakértők szerint biztató jel, hogy az intenzív osztályon kezelt betegek száma szintén csökkenőben van. Az országok nagy része ezért úgy döntött, elkezd enyhíteni a vírus miatt hozott intézkedéseken.

Terjed az erőszak Romániában

Egyre nagyobb a feszültség Romániában a koronavírus elleni korlátozó intézkedések miatt. Az országba több százezer román állampolgár tért haza Nyugat-Európából, mivel a járvány miatt munka és megélhetés nélkül maradtak. A hazatérők nehezen viselik a korlátozásokat. Brassóban, Plojestben, Vajdahunyadon, illetve a Brassó megyei Négyfaluban tömegverekedések törtek ki. Több helyen a rendőrökre is rátámadtak a randalírozók.

Teljes adás:

Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!