2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

Túlélve Bolíviát 11:00

Zakatol a Fekete Magdolna zarándokvonat

2015. június 22., hétfő 10:08, frissítve: hétfő 10:52

Több mint kilencszázan indultak el reggel a Fekete Magdolna zarándokvonattal a magyar pálosok által alapított lengyelországi Mária-kegyhelyre.

A zarándokvonatot megáldó Székely János római katolikus püspök úgy fogalmazott: rengeteg áldás fakadt abból az útból, amely Magyarországot összeköti Lengyelországgal. A vonatot búcsúztató Soltész Miklós államtitkár kiemelte: az idei zarándoklat különlegessége, hogy csatlakoztak hozzá gyermekvédelemben gondozottak, fogyatékossággal élők és katonák is.

– Aki emlékszik az első utakra, és az első utak közül az egyikre, amikor az uniós elnökséget Magyarország átadta Lengyelországnak, akkor ez volt a jelkép alapján talán a legnagyobb esemény, amikor a magyarok megjelentek több százan Lengyelországban, és Lengyelországban hatalmas nagy örömmel, szeretettel fogadták a magyarokat. És jelképesen mégiscsak a sok-sok adminisztratív munka mellett ott volt az a lelki plusz, a kereszténységnek a továbbadása, amire óriási szükség van nemzeteink között – fogalmazott a szociális államtitkár.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!