2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Háború Ukrajnában 13:00

Vb-indulókkal stimulálják a sört

Hír TV

2018. június 21., csütörtök 12:19, frissítve: csütörtök 12:47

Zenével ízesítik a sört Jekatyerinburgban. A szokatlan ötlet egy kis helyi főzde mesterének jutott eszébe, és az oroszországi foci-vb-re való tekintettel külön címkével és természetesen vb-himnuszokkal igyekeztek ízesebbé tenni a nedűt.

Muzsikával stimulálják a sört Jekatyerinburgban. Egy kis orosz sörfőzde egészen rendhagyó ötlettel állt elő – a sörfőzőmester elmélete szerint ugyanis a zenei energia kapcsolatba lép a sörmolekulákkal és így hatással lesz annak ízére, zamataira és lecsengésére. Ennek megfelelően az oroszországi labdarúgó-világbajnokságra mi mással hangoltak volna, mint vb-indulókkal.

„Kiválogattuk az összes világbajnoki himnuszt 1930-tól kezdve. A Google révén kikerestem a hivatalos himnuszokat, mint Ennio Morricone szerzeményét és a nem hivatalos dalokat is, mint Shakiráét, de természetesen megszereztük az idei vb-zenét, a Colourst is. Hat napon keresztül megfőztük a sört, majd újabb hat napig a zenéket játszottuk neki. Ment az Ole, olé, vicces volt” – nyilatkozta az egyik sörfőző.

A belső mellett a csomagolás is igen különleges, ugyanis összesen négy mérkőzés külön címkét kap, a résztvevő ország becenevével. Köztük van csütörtöki Franciaország–Peru találkozó is.

Ami miatt igen izgatottak dél-amerikaiak, fontos mérkőzés lesz a számukra a franciák elleni, de volt olyan perui szurkoló, aki sokkal inkább attól tartott, hogy szomjan marad a vodka országában. „Nem számítottunk rá, hogy ilyen jó sört fogunk inni Oroszországban! Egyáltalán nem vártuk, de tudja mit? Ez jó! Nagyon boldog vagyok, igazán boldog” – fogalmazott egy szurkoló.

A jekatyerinburgi székhelyű főzde eddig összesen 6000 liternyit főzött a meccs-sörökből, ebből a csütörtöki találkozó 1000 literrel vette ki részét.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!