2024. 04. 27. Szombat Zita napja
Jelenleg a TV-ben:

Poltikai hobbista

Következik:

Vezércikk 05:00

Vaddisznó lubickolt az Erzsébet hídnál a Dunában

,

2015. július 31., péntek 15:55, frissítve: szombat 11:38

Vaddisznót fogtak be Budapesten. Az állat az Erzsébet híd és a Margit híd között úszkált a Dunában. A rendőrök végül szakemberek segítségével tudták elkábítani és kiemelni a vízből. Az állatot szabadon engedték.

Vaddisznó úszott a haller utcai pesti rakparton péntek hajnalban.Az állat egy bokorba próbált megbújni. A vadat állatvédők és egy állategészségügyi technikus próbálta befogni.

„Reméljük, hogy teljesen ki van fáradva, elbújt a bokor mögött és annyira kimerült, hogy a belövésre nem fog beugrani a vízbe és akkor könnyedén el tudjuk hozni innen és kivinni őt olyan helyre, ahol bátran szabadon engedhető” – mondta a befogás előtt Verőczei Tamás, állategészségügyi technikus.

A lövéstől számítva egyébként körülbelül 5-10, perc, amíg elalszik az állat, az első azonban nem talált. A szakember a csónakból újra tüzelt, a lövedék másodszor pedig már célba talál. Pár perc után meg is lett a vaddisznó.

Az állatvédők kocsijába hordágyon vitték ki az állatot, majd egy arra alkalmas helyen szabadon engedték. A Fővárosi Állat- és Növénykert szóvivője azt mondja, most már egyre kevésbé rendkívüli, hogy lakott területeken is látni vaddisznókat.

„Ilyenre valószínű egyre többre kell majd számítani az elkövetkezendő években, ami fölveti azt is, hogy pontosan milyen intézményes megoldást lehet erre kialakítani, mert ugye az állatkertnek valójában nincsen kivonuló szolgálata és nem is kifejezetten feladata, hogy ilyen ügyek megoldásában segítsen” – mutatott rá Hanga Zoltán, a Fővárosi Állat- és Növénykert szóvivője.

Hanga Zoltán szerint az ember tehet arról, hogy az állatok lakott területre merészkednek, természetes élőhelyeiket ugyanis beépítették.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!