2024. 04. 18. Csütörtök Andrea, Ilma napja
Jelenleg a TV-ben:

A szabadság bolond körei

Következik:

Híradó 12:00

Több száz látogatót vonz a baranyai csodaház

Hír TV

2017. december 24., vasárnap 15:47, frissítve: vasárnap 16:33

Több mint 40 ezer égővel világította ki házát egy család a Baranya megyei Helesfán. A karácsonyi látványosság minden évben több száz látogatót vonz a faluba.

A Devecz család már korábbi házát is feldíszítette, Helesfán azonban sokkal nagyobb tér áll rendelkezésükre. A környékbeliek szerint igazi látványosság lett a több mint 40 ezer égővel világító csodapalota.

A családfő azt mondja decemberben ugyan legalább 30 százalékkal magasabb a villanyszámlájuk, de a sok csodálkozó látogató kárpótolja a többletkiadásért. A ház környéke be van kamerázva, így a szobából is nyomon tudja követni, mennyien jönnek hozzá a karácsonyi ünnepek környékén.

Ösztönöz, hogy mindig szebb legyen, mindig jobb legyen. Minél jobban tetsszen az unokáknak, mert tudniillik van tíz, abból három itt, a családban. Elég nagy a család, nekem is van hat gyermekem. Én sokáig nekik csináltam, 35-36 évig, most ők csinálják az unokáimnak. Én már csak segítgetek az összekötözésekben meg ilyesmi. Mert azért ez egy nagy villamos munkát vonz magával – mondta Devecz István.

A ház sötétedéstől este kilencig van kivilágítva egészen január 6-ig, vízkeresztig.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!