2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Híradó 18:30

Több ezer Mikulás futott ma Budapest utcáin

Hír TV

2017. december 3., vasárnap 21:47, frissítve: hétfő 08:21

A hideg ellenére több ezren húztak futócipőt a negyedik alkalommal megrendezett Mikulásfutáson. A rendezvényen állami gondozott gyermekek számára gyűjtöttek adományokat.

Negyedik alkalommal rendeztek Mikulásfutást. A rendezvényen a hideg időjárás ellenére több mint 3 ezren álltak rajthoz, ami rekordnak számít. A futni vágyóknak 2,3 km-t kellett megtenniük, de 700 méteres családi futásra is volt lehetőség.

„A tapasztalat az, hogy egyre többen futnak, és bármerre járok, a legkisebb faluban is mindig találkozom futóval, és mindig látom azt, hogy egyre bővül az a kör, aki futócipőt húz. És ahelyett, hogy csak nézné a tv előtt a sportot, maga is kimegy, és megteszi az első lépéseket” – mondta Máth István, a Budapesti Sportiroda versenyigazgatója.

A futók között minden korosztály képviseltette magát. Sokan családostól húztak futócipőt. Így tett Zacher Gábor is, aki gyakorlott futónak számít. A Honvédkórház osztályvezetője mindenkit biztat a mozgásra.

„Én magam is, aki futásfüggő vagyok, nagyon fontos, hogy csináljam, mert helyre kerül egy csomó minden az ember fejében a futás kapcsán. Ezért is javaslom mindenkinek, hogy nyugodtan kezdjenek el futni, és próbálják meg az emberek azt elérni, hogy jövőre 12 hónap alatt fogyjanak le 15 kilót, aki akar, akinek fontos. Meg tudják csinálni, és ebben nagyon fontos segítség lehet a futás is” – mondta a toxikológus.

A résztvevők ajándékokat helyezhettek el a Budapesti Corvinus Egyetem aulájában, amiket az ÁGOTA alapítvány juttat el állami gondozott gyerekeknek.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!