2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Tíz év után született huszármajom a Miskolci Állatkertben

Hír TV

2018. június 22., péntek 22:56, frissítve: péntek 22:56

Tíz év után huszármajom született a Miskolci Állatkertben. A két hónapos kisállat főleg anyja hasán tölti az idejét, de már elkezdte felfedezni kifutóját.

A Miskolci Állatkertben született huszármajom már két hónapos, de napja nagy részét még mindig anyja hasán tölti. A Miskolci Állatkertben 25 éve mutatnak be huszármajmokat, és az első időszakban rendszeresen születtek kölykök. Az új példányra azonban tíz évet kellett várni. Az anya öt hónapos vemhesség után hozta világra a kölyköt, akit ha kell, a csapatban lévő idősebb nőstény is gondoz. A kis huszármajom nemét még nem sikerült megállapítani.

„Viszont pont a neme az, ami meghatározza azt, hogy a jövőben mi lesz a hosszútávú sorsa a kölyöknek. Az első három-négy évet minden bizonnyal itt fogja tölteni a Miskolci Állatkertben, ezt követően, ahogy a szabad természetben is, ha nőstény, akkor marad a szülői csapatban, míg ha kiderül, hogy egy hímről van szó, akkor egy másik állatkertbe kell kerülnie” – mondta Veress Tamás, a Miskolci Állatkert és Kultúrpark gyűjteményi vezetője.

A huszármajom Afrika szavannáin él. Nevét vöröses szőrzetéről, és a hímek jellegzetes bajuszáról kapta.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!