2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Vezércikk 03:00

Táncra perdült Schmitt Pál

Hír TV

2018. április 29., vasárnap 21:50, frissítve: vasárnap 22:36

A volt köztársasági elnök egy rekordkísérlet fővédnökeként vett részt egy óbudai rendezvényen. A tánc világnapján a szervezők szerint rekordot döntöttek a szépkorúak.

Már vasárnap reggel sokan gyűltek össze egy Óbudai áruház parkolójába, hogy gyakorolhassanak a tánc világnapi rekordkísérlet előtt. Annak ellenére, hogy mind a fellépők, mind a részvevők átlagéletkora hatvan feletti volt, jól bírták a mozgást a tűző napon.

A rendezvényt Schmitt Pál nyitotta meg. A volt köztársasági elnök szintén részt vett a rekordkísérleten.

„Hogy mi magyar idősebbek egy Guinness rekordot akarunk felállítani, nem tudtam ellenállni” - a volt olimpikon még most is sokat mozog, de a táncot inkább csak családi körben gyakorolja.

Ma úsztam, de ha van családi esemény, szívesen beszállok. A régi emlékeimből tudok egy kicsit rock 'n' rollozni, keringőzni, tangózni, meg amikor hozzá se érnek egymáshoz, csak ott rángatóznak ezt az unokáimtól tanultam - mondta Schmitt Pál.

Szép korú párok táncoltak egyszerre, ebben próbáltak rekordot dönteni.

„Összesen 58 fő volt az, aki együtt és közösen táncolt itt a mai napon. Ebben 74 év feletti volt 43 fő, egy szorzással meg lehet határozni, hogy legalább 3225 év volt a színpadon, meg fogom mondani mennyi, egyébként több mint 4200 év gyűlt össze a színpadon” - mondta a konferanszié, Mészáros László.

Az egyik szervező társaság elnöke szerint a tánc világnapja jó apropó volt, hogy felhívja a figyelmet az idősek társadalmi szerepére.

Ebben az országban, ahol idősnek nem jó lenni, ott fiatalnak sem érdemes. Igazából az a célunk, hogy minden szép korú érezze, hogy szükség van rá, és nemcsak a húszéveseké a világ - mondta Schmuck Andor.

A szervezők azt mondták: sikerült megdönteni a rekordot.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!