2024. 04. 24. Szerda György napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 22:00

Százak kísérték a máriapócsi könnyező kegyképet

2015. március 23., hétfő 11:05, frissítve: hétfő 11:11

Papok és hívők vitték át vasárnap a debreceni római katolikus Szent Anna-székesegyházból az Attila téri görög katolikus templomba a máriapócsi kegyképet.

Az ikont ezután gyalog vitték a hajdúdorogi görög katolikus templomhoz, a menetben több százan vettek részt. Az alkotás március 8-án indult útnak Máriapócsról. Az eredeti kegyképet 1696-ban Bécsbe szállították, helyette kapták a másolatot a máriapócsiak. Miután 1715-ben könnyezni kezdett a kép, igazi zarándokhellyé vált a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei település. Az országjáró körút utolsó állomása volt Hajdúdorog.

– Számunkra óriási ajándéka volt az Istennek, hogy ezelőtt hat évvel, mikor a máriapócsi bazilikát felújították, itt volt több hónapon keresztül a püspöki székesegyházban Hajdúdorogon a máriapócsi könnyező kegykép. Nagyon vártuk azt az eseményt, készültünk rá, de a legmerészebb álmainkban sem gondoltuk, hogy az Istenszülő drága kegyképe ilyen hamar újra meglátogatja hajdúdorogi népét – mondta Dalanics Zoltán hajdúdorogi parókus.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!