2024. 04. 16. Kedd Csongor napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Láncreakció 13:00

„Sosem szabad elfelejteni a kommunista bűnöket”

2015. június 7., vasárnap 20:55, frissítve: hétfő 07:42

Nagy szerepe volt a kommunizmus legyőzésében azoknak az antikommunista írásoknak is, amelyek egy amerikai neokonzervatív folyóiratban jelentek meg a hidegháború idején, és ezek az írások már magyar nyelven is elérhetők – mondta Schmidt Mária, a Terror Háza Múzeum főigazgatója a Szabadság/Harcosok, Hidegháborús írások című könyv bemutatóján, az ünnepi könyvhéten.

A kötet szerkesztője, Békési Márton a Hír TV-nek azt nyilatkozta: magyar emberként sosem szabad elfelejteni a kommunista bűnöket.

– Jelen pillanatban ez Magyarország legantikommunistább könyve, kompromisszumok nélkül tárja fel a szovjet rendszer bűneit, visszamenőlegesen is. Azt gondolom, hogy a mai napjainkra is hatással van, a mai napig is hat olyan ország van a földön, ahol kommunista, totalitárius rezsim uralkodik. Különösen magyar emberként soha nem szabad elfelejtenünk ezeket a bűnöket. Éppen ezért ennek a kötetnek az első három szövege az 1956-os forradalom és szabadságharcról szól, egykori szemtanúk leírásával indul tehát a kötet, amely a mai napig vezeti végig a kommunizmus bűneit – mondta Békési Márton, a Terror Háza Múzeum kutatási igazgatója.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!