2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Sajtóklub 08:05

Síverseny a Normafánál

Hír TV

2018. március 4., vasárnap 20:11, frissítve: vasárnap 20:24

Sí- és snowboardversenyt rendeztek a Normafánál, Budapesten. A szervezők célja a sportágak népszerűsítése volt.

Versenyzők rajtoltak Budapesten a Normafa Big Air rendezvényen. Volt, aki a sí-, volt, aki snowboardtudását mutatta be. A szervező szerint külön öröm, hogy egyáltalán létrejöhetett az esemény, amelynek hóhiány miatt évek óta nem volt megfelelő helyszíne.

Régebben volt már egy ilyen verseny, de addig még nem volt ilyen hóhelyzet, de most meg tudtuk végre csinálni ezt a dolgot. Igazából arról szól, hogy a snowboard utánpótlás-nevelés, összegyűjti az új tehetségeket, összegyűjti az egész bandát, hogy megint fellendítsük a magyar snowboardozást és síelést – mondta el Gál Benedek.

Négy kategóriában hatvan versenyző nevezett.

A zsűrizés egyszerű alapelveken fog működni, ki az, aki a legnagyobbat ugorja, milyen trükköt hajt végre, az mennyire nehéz, és mennyire stílusos és mennyire szép. Nem fogunk mi annyira komoly olimpiai kritériumokat alkalmazni, de biztos hogy aki a legjobban érzi magát, és a legnagyobb mosoly lesz az arcán, az ott lesz a dobogón valahol – mondta az egyik zsűritag, Liptai Dávid.

A versenyzők közül többen már nemzetközi megmérettetéseken is részt vettek. A legfiatalabb versenyző egy kilencéves kislány, aki már másfél éve űzi választott sportját.

A versenyre kialakított sípályán elképzelhető, hogy utoljára csúsztak le a fiatalok. Jövő héttől ugyanis felmelegedés várható, szombaton pedig nappal akár 15 fok is lehet az előrejelzések szerint.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!