2024. 05. 04. Szombat Mónika, Flórián napja
Jelenleg a TV-ben:

Az olasz futball magyar mesterei

Következik:

Híradó 12:00

Program a hajók szerelmeseinek

2015. május 1., péntek 15:12, frissítve: péntek 15:45

Tizenhatodszor várja a hajók szerelmeseit a Balaton Boat nemzetközi vízisport- és szabadidő-kiállítás. A háromnapos rendezvényt ezúttal a tó legnagyobb vitorláskikötőjében, Balatonföldváron tartják. A kiállításon új és használt hajókat, hajózási eszközöket, csónakokat és egyéb vízisporteszközöket mutatnak be vízen és szárazföldön.

Vitorlások és elektromos hajók fedélzetére is fel lehetett szállni a Balaton Boaton. Az árammal működő hajók évről évre népszerűbbek, különösen azok körében, akik nem a sport kedvéért szállnak vízre. „Hatalmas a tér rajta, tehát családok tudnak napozni, jönni-menni, főzni tudnak, bármit tudnak rajta csinálni, illetve, ugye, sokkal jobban ki tudják használni a hajó adottságait, mint mondjuk egy vitorlás tekintetében, ahol folyamatosan figyelni kell, hogy merre van a bum, hogyan fordul a hajó stb. Itt sokkal biztonságosabb, a családok ezért szeretik leginkább” – mondta Pahota Ákos, az Aqwia Kft. értékesítője.



A 7000 balatoni hajó többsége vitorlás. A Balatoni Hajózási Társaság 11 vitorláskikötőt üzemeltet, amelyekben 1750 hajó fér el. Szabad helyet szinte alig találni, a bővítésre folyamatos az igény. Ráadásul egyre nagyobb méretű hajók jelennek meg a tavon, ezért a meglévő kikötőhelyek méretét is növelni kellene. „Kikötőhelyeket most leginkább az északi parton szeretne megnyitni a Balatoni Hajózás. Alsóörsre gondolok. Van egy nagyon jó adottsággal bíró kikötőmedencénk. Sajnos eddig pénzünk nem nagyon volt hozzá, hogy ezt beépítsük. Idén úgy tűnik, hogy egy magánvállalkozással gyakorlatilag meg tudjuk tenni, hogy Alsóörsöt beépítjük, és 154 hajóhelyet alakítunk ki pluszban ott is” – fogalmazott Kulics György, a Balatoni Hajózási Zrt. vitorláskikötői üzletágvezetője.

A látogatókat vasárnapig várják új és használt hajók, hajózási kiegészítők, szakmai és közönségprogramok a Balaton Boaton, Balatonföldváron.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!