2024. 05. 03. Péntek Tímea, Irma napja
Jelenleg a TV-ben:

Láncreakció

Következik:

Vezércikk 14:05

Nagyszombat: nyuszisimogatás és szállodai kikapcsolódás

2015. április 4., szombat 20:06

A szállodák többsége megtelt húsvétra. A vendégek többsége magyar. Tavaly a belföldi turizmus csaknem 10 százalékkal nőtt.

A veresegyházi piacon nagy volt a forgalom nagyszombaton. A negyvennapos böjt után ilyenkor kerül először hús az asztalra a keresztény világban. Az élő nyuszi, csibe, liba továbbra is kelendő. Egy család úgy egyezett meg az eladóval, hogy húsvét után visszaviszik a kisállatot. „Egyrészt humánusabb, hogy életben maradjon, másrészt társasházban nem tudnánk tartani a picit” – mondta Schin Júlia.


A Fővárosi Állatkertben ma már hagyomány a nyuszisimogató. „Azért is fontos, mert azok, akik felelősséggel mérlegelik, hogy ők nem tudnának gondoskodni egy nyúlról, de nem szeretnének kimaradni a nyusziélményből, akkor ezt itt, az állatkertben meg tudják találni” – fogalmazott Hanga Zoltán, a Fővárosi Állat- és Növénykert szóvivője.

A családok egy része otthonától távol tölti a húsvétot. Az egyik inárcsi vendégházban telt ház van. „Nálunk jellemzően a húsvét az egyik legerősebb ünnep. Most ezen a hétvégén úgy alakult egyébként, hogy a pénteket valahogy otthon töltötték az emberek – inkább, gondolom, munka után és a szombat-vasárnapra esett a választás, tehát a szobafoglaltság és a szállás tekintetében ez a két éjszaka volt a legerősebb” – nyilatkozta Mihucz Kata tulajdonos.

Más szálláshelyeken sem maradt szabadon szoba. „Az alapvető motivációja ilyenkor az utazóknak, az együtt utazóknak, hogy szeretteikkel végre időt tudjanak tölteni, nyugodtan tudjanak egymásnak időt szentelni. Nagyon sok családban, és egyre több családban szerencsére maga az ajándék ez az utazás, az egymással töltött idő, a közös élmények” – mondta Hegyi Zsuzsa, a Magyar Turizmus Zrt. regionális igazgatója.

Tavaly a belföldi turizmus csaknem 10 százalékkal nőtt.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!