Mindenkit lefőzött a Hír TV csapata
Hír TV
2017. október 21., szombat 11:16, frissítve: szombat 12:21
„Még majd egy kis csípős paprika is mehet bele” – látta el a Hír TV csapatát jó tanácsokkal a zsűri szigorú értékelése előtt Baracskay Lajos az idén már második alkalommal megrendezett Szürkemarha Vigadalom média-főzőversenyén, amelynek alapanyaga természetesen a 2015 óta hungarikum státussal bíró szürke marha volt.
„Nálunk az egyesületnél mindenképpen a feladatunk a szürke marha mint fajta és a szürke marhából készült ételek népszerűsítése. Most már lassan köztudott lesz, hogy másfél évvel ezelőtt elnyerte a szürke marha a hungarikum minősítést. És miután minden náció a sajátjára büszke, úgy gondolom, miután ez magyar őshonos fajta, a magyar fogyasztóval is meg kell ismertetni” – emelte ki a Magyar Szürke Szarvasmarhát Tenyésztők Egyesületének elnöke.
„A különleges alapanyag különleges elkészítést kíván – fogalmazott a Hír TV csapatkapitánya, Jónás Sándor hírolvasó. – Más fűszerezést használunk, mint egy normál marhapörköltnél. Titkos a receptünk, úgyhogy nem áruljuk el, de mivel ez szarvasmarhapörkölt, nyilván más az állaga is, más a húsnak az összetétele. Elvileg három órát kaptunk rá, nem tudom, megfő-e három óra alatt ez a hús.”
A péntek késő este véget érő főzőverseny nyereményét a Hír TV csapata jótékony célra ajánlja fel. A budapesti Szürkemarha Vigadalom vasárnap estig várja a látogatókat a Vajdahunyad váránál.