2024. 04. 23. Kedd Béla napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Híradó 18:30

Megnyílt a 28. Művészetek Völgye

Hír TV

2018. július 22., vasárnap 12:34, frissítve: vasárnap 13:26

Megnyílt Magyarország legnagyobb összművészeti fesztiválja. A 28. Művészetek Völgye hagyományosan Kapolcson, Taliándörögdön és Vigántpetenden várja a látogatókat. A szervezők 1500 programmal készültek.

„Valahogy az ördög sosem alszik, mindig van valami marhaság, amit el lehet követni, és hogy ha az embernek van egy kis esze, akkor el is követi, vagy ja, nem.”

A Völgy szívének is nevezett Kaláka versudvar évek óta az egyik legnépszerűbb fesztiválhelyszín Kapolcson. Lackfi János költő udvargazdaként a versműhelyt is vezeti, ahol bárki részt vehet a költői alkotói munkában.

„Kipróbálunk egy ritmust, és Kosztolányinak az Ilona, Ilona, Ilona versére a Vasaló, vasaló, vasaló – egy háztartási eszközhöz írunk ódát, vagy megírtuk Szép Ernő modorában a gumicsizmát tavaly, tehát hogy minden ilyenféle törvényesség és törvénytelenség előfordul, a zenés versimprónál pedig az a helyzet, hogy mindig van zenész a színpadon, és mindig van költő a színpadon, költővendég, plusz én mint házigazda faggatózok” – mesélte. Lackfi János.

A jazzé a főszerep a Harcsa Veronika udvarban, ahol egészségmegőrzéssel indulnak a napok. „Most éppen jógához, a reggeli közös jógához öltöztem föl, mindjárt megyünk gyakorolni bárkivel, aki bejön az udvarba, utána gyerekfoglalkozások, ringató, kézműves foglalkozás várja a kicsiket, a nagyobbakat énekes workshop, az az egyik kedvencem, ilyenkor énekes gyakorlatokat végzünk közösen, és utána délután négy óra körül elindulnak már a koncertek. Idén nagyon sok koncertünk lesz, minden nap négy vagy öt” – mondta Harcsa Veronika.

A szervezők szerint a fesztivál sikerének a titka, hogy ebben a kulturális olvasztótégelyben mindenki találhat kedvére való programot.

„A Panoráma színpadon a hazai kedvencek mellett mint a Quimby és a Kiscsillag, a Csík zenekar, felvonultatja a Triggerfingert, az Asian Dub Foundationt és Rebecca Fergusont, az ilyen nagyobb nevek mellett a színházszínpadon is találkozhatunk a Nézőművészeti Kft.-vel, vagy a Nemzeti Színházba beülhetünk egy nagyszíndarabra, van egy új cirkuszi sátrunk” – mondta Oszkó-Jakab Natália, főszervező.

A fesztiválon idén családi játszópontokat is építettek, hogy még több lehetőséget kínáljanak a gyerekkel érkezőknek. A kutyáknak pedig ebben az évben már külön udvar is van, de a programhelyszíneken is szívesen látják őket.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!