2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 22:00

McCartney-ért a mai napig sikongatnak a nők

Hír TV

2018. július 29., vasárnap 19:33, frissítve: vasárnap 19:44

Percek alatt elfogytak a Paul McCartney meglepetéskoncertjére meghirdetett jegyek. A Beatles egykori tagja abba a liverpooli klubba tért vissza, ahol majd 60 évvel ezelőtt először játszott legendás együttese. A Twitter-en néhány órával a show előtt hirdették meg az estet.

Luxusautóval érkezett a megasztár arra a helyre, ahová egykor, 19 évesen még gyalog. De még mindig ugyanúgy sikongatnak érkezésekor a lányok, mint hajdanán. Paul McCartney csütörtök este a liverpooli Cavern Club-ban adott meglepetéskoncertet egy szűkkörű hallgatóság előtt. Aznap a Twitter-en jelentette be a fellépést, a szerencséseknek néhány percük volt a jegyfoglalásra. 1961-ben lépett fel itt először a Beatles, a négy srácot akkor még alig ismerte valaki.

„Képzeljétek magatokat a helyembe. Sok-sok évvel ezelőtt, amikor ide érkeztünk játszani, fogalmunk sem volt arról, hogy van-e egyáltalán bármilyen keresnivalónk a zenei iparban. Visszatérni ide, a saját csapatommal, elég megrázó élmény számomra” – mondta a Beatles egykori tagja.

A legendás zenekar basszusgitárosa új csapatával nagyot merített a régi slágerekből, de játszott új dalt is a szeptemberben megjelenő új szólóalbumáról.

Természetesen telt ház volt és remek hangulat a kikötővárosi kisklubban. McCartney, aki hosszú évtizedek óta stadionokat tölt meg, láthatóan oldottan és meghatottan játszotta végig a kétórás show-t 300 fős hallgatósága előtt. És a falakról visszaköszönő, róluk készült régi fotók előtt.

„Paul egy legenda. A Beatles egyet jelent a modern zenével. Közelről látni őt itt, ez valami fantasztikus” – mondta egy rajongó.

Az eredeti Cavern Club-ot egyébként 1973-ban - három évvel a gombafejű zenekar felosztása után - ledózerolták, az épület tégláiból azonban később egy teherbíróbb koncerttermet építettek, amely azóta is a Beatles-rajongók zarándokhelye.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!