2024. 05. 08. Szerda Mihály napja
Jelenleg a TV-ben:

Bayer show

Következik:

Radar 23:30

Kutyatápra, takarókra mindig szükség van

Hír TV

2017. december 16., szombat 19:01, frissítve: vasárnap 07:51

Sok menhelyen élő kutya talál gazdára karácsony előtt. A székesfehérvári Alpha Segítő Kéz Állatkórházi Alapítvány telepére is többen látogatnak ki ilyenkor, ahol a leendő gazdák mellett az adományokat is várják. Kutyatápra, takarókra mindig szükség van a folyamatosan telt házzal üzemelő menhelyen. Most karácsonyi ünnepséget tartottak.

Jelenleg 190 kutya van az Alpha Segítő Kéz Állatkórházi Alapítvány menhelyén, közülük 70 fogadható örökbe azonnal. Először ivartalanítják és beoltják az állatokat.

„Mi általában leszűrjük a kutyák viselkedéséből, hogy ki lenne az ideális gazda. Volt bizony olyan esetünk, hogy négyszer-ötször is visszajött a gazda, és azt a kutyát választotta ki, amelyiket legelőször javasoltuk neki. De a legtöbb esetben már rákészülnek a gazdák, és konkrétan tájékozódnak a weboldalról, a közösségi oldalról a kutya után, és úgy ismerkednek” – mondta Molnár Tamásné menhelyvezető.

A menhely karácsonyi ünnepségén sorra érkeztek az adományok a karácsonyfára és a fa alá is.

„Szeretem őket, sajnálom őket. Ugye az állatok nem tehetnek a sorsukról, ránk vannak szorulva – fogalmazott egy hölgy. – Szeretem őket sétáltatni, nagyon-nagyon hálásak. Mikor legelőször idejöttem, az a nap nehéz volt, végigsírtam.”

Ezen a napon akár 5-6 kutya is gazdára talál a fehérvári menhelyen, de mindig több eb érkezik be, mint amennyit örökbe tudnak adni.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!