2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Napindító 07:30

Közel ezren eveztek a 27. Puszika Oszikán

Hír TV

2018. július 29., vasárnap 13:02, frissítve: vasárnap 13:15

27. alkalommal rendezték meg a Puszika, Oszika! elnevezésű vizítúrát a Zala folyón. A különleges programra többek között Zalaegerszegről, Budapestről, Miskolcról és Debrecenből is érkeztek résztvevők. A szervezők minden évben így kívánják felhívni az illetékesek figyelmét a folyó állapotára.

Ki sima kenuval, ki pedig saját készítésű hajójával készült az immár hagyományos őrületre. A rendszeres visszatérők szerint a túrához mindössze a jó hangulatra van szükség.

„Nyolcadszorra veszek részt ezen a rendezvényen, nekem minden évben valami újat tud mutatni. Bátran tudom mindenkinek ajánlani, mindig találok érdekes embereket, akikkel el tudok lenni, mindenki jöjjön, aki csak tud” – mondta Tóth Balázs.

A közel ezer nevező között akadtak olyanok is, akik pár éve nézőként már jártak a versenyen, most azonban evezőt ragadva pattantak valamelyik vízi járműbe.

„A gyerekeim nagyon szerettek volna részt venni, de akkor nem volt rá lehetőség, és akkor megígértem nekik, hogy legközelebb amikor lesz lehetőség jövünk. Most megint fellépünk, úgyhogy most kihasználtuk a lehetőséget, úgyhogy a két kislányommal és a zenekar másik tagjával, aki két éve lement kenuval, mi négyen fogunk menni” – mondta Lázár Csaba.

A helyiek által csak flúgos futamként emlegetett vidám megmérettetés valódi célja, hogy ráirányítsa a figyelmet a Zala folyó környezetének megóvására.

„Ennek az volt a célja mindig, hogy próbáljunk odafigyelni, vagy legalábbis ahol átfolyik, azok a települések figyeljenek oda rá és akkor ott pucolják, tisztítsák, mert én emlékszem rá fiatal voltam, le lehetett gyalogolni gyönyörűen a Balatonig és kenus túrák voltak végig. Hát ennek ez volt a célja, mai napig is ez a cél” – mondta Bangó Dezső, a rendezvény főszervezője.

Az alkalmi hajósok Zalabérből indulva három kilométert eveztek Zalaszentgrótig, a szép számú érdeklődők legnagyobb örömére.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!