2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Kislány: megszületett Katalin és Vilmos második gyermeke

,

2015. május 2., szombat 14:51, frissítve: szombat 15:08

Megszületett Katalin hercegné és Vilmos herceg második gyermeke: a kislány 3700 grammos, ő a negyedik a brit királyi trónutódlási sorban.

„Figyelem! Figyelem! Figyelem! Ezen a napon, május másodikán a 2015. évben, alázatos kötelességgel üdvözöljük másodszülött gyermekét a királyi fenségeknek, a cambredge-i hercegnek és hercegnének. Az új hercegnő a trón negyedik várományosa. Éljen soká, legyen boldog és dicsőséges élete, és egy nap kerüljön a trónra. Isten óvja a királynőt!” Így üdvözölte a városi kikiáltó a brit királyi család legújabb tagját a londoni kórház előtt. Katalin hercegnét reggel 6 órakor vitte be férje autóval a szülészetre, két és fél órával később pedig már meg is született a kislány, 3700 grammal.

A család a hírt csaknem háromórás késleltetéssel közölte: a protokoll alapján ugyanis előbb a 89 esztendős dédnagymamát, II. Erzsébet királynőt, valamint a család többi tagját értesítették.

A kórház előtt összegyűlt ünneplők üdvrivalgással fogadták a bejelentést. A kislány Katalin hercegné és Vilmos herceg második gyermeke György herceg után, és negyedik a brit trónutódlási sorban. Nevét várhatóan a következő napokban jelentik be, de a brit bukmékereknél már most fogadni lehet rá: a legesélyesebbnek a Charlotte-ot, az Alice-t és az Elisabethet tartják.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!