2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Kisfia született Vilmos hercegnek és Katalin hercegnének

Hír TV

2018. április 23., hétfő 22:23, frissítve: kedd 12:12

Újabb családtaggal bővült a brit királyi család. A királynő unokája, Vilmos herceg harmadik gyermeke fiú lett, ő Erzsébet királynő hatodik dédunokája. Az egyelőre névtelen gyermek az ötödik lesz a trónöröklési sorban, egy törvénymódosítás miatt ugyanis már nemcsak a fiúk örökölhetik a koronát.

Városi kikiáltó tudatta a néppel, hogy megszületett a brit királyi család legfiatalabb tagja - egy fiú.

A hírt hagyományosan a Buckingham-palota elé kihelyezett írásos értesítővel tették hivatalossá. A kis herceg a hivatalos közlemény szerint hétfőn délelőtt jött a világra, délután pedig szülei haza is vihették a londoni Kensington-palotába.

Vilmos cambridge-i herceg és felesége harmadik gyermekének születését már hetek óta várták a királyi család rajongói.

Már 15 napja itt vagyunk. Most már nagyon megnyugtató, egyben nagyon izgalmas is, remek napon született, Szent György-napján. Csodálatos hír az országnak - mondta egy a nő, aki két hete várta a kórház előtt a bejelentést.

Az ifjú hercegnek valószínűleg nem lesz teher a vállán az uralkodásra való felkészülés. 2013-ban ugyanis egy törvénymódosítással eltörölték a korábbi, férfiági öröklés kizárólagosságát, így Vilmos herceg mindkét nagyobb gyermeke megelőzi az újszülöttet a sorban.

Az az érdekes abban, hogy bár ez a gyermek fiú, ő már nem léphet Charlotte hercegnő elé a trónöröklési sorban, mint ahogy ez a közelmúltig történt volna. Valójában ez az első eset, hogy erre így kerül sor - mondta a királyi család történetének kutatója.

A brit fogadóirodákban hónapok óta lehetett fogadni a gyermek nemére. Mivel a herceg nevét egyelőre nem hozták nyilvánosságra, néhány napig még ez is fogadások tárgya lehet.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!