2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:30

Ilyen a hipersuli

2015. május 5., kedd 19:09

Digitális oktatási programot vezettek be öt iskolában – egy fővárosiban és négy vidékiben. A digitális tankönyveket, oktatási segédanyagokat a diákok táblagépre tölthetik le.

Először a jelent, majd a jövőt mutatta be a Telenor magyarországi vezérigazgatója, aki szerint a tanárok egyelőre ragaszkodnak a füzetekhez és a tankönyvekhez. A Hipersuli elnevezésű oktatási programot öt iskolában vezették be kísérleti jelleggel. A digitális tankönyveket, oktatási segédanyagokat a diákok letölthetik a táblagépükre. „Ezt a programot az emeli ki a többi program közül, hogy támogatja a szupergyors hipernet, amely szolgáltatást szeretnénk az egész országban elérhetővé tenni a felhasználók számára az új eszközökkel együtt” – mondta  Christopher Laska, a Telenor Magyarország vezérigazgatója.



A világ egyik legnagyobb szoftvergyártója számítógépes programokkal segíti a kezdeményezést. „Részt veszünk a tanárok digitális képességfejlesztésében az oktatásban, és arra is nagyon büszkék vagyunk, hogy egy teljes osztályterem eszközökkel való felszerelését vállaltuk a program keretében. Mondhatom, hogy a Microsoft egy teljes hipertermet alakít ki a hipersulin belül” – fogalmazott a Microsoft Magyarország ügyvezető igazgatója, Papp István.

A köznevelési államtitkár a tehetséggondozásban és a felzárkóztatásban vár eredményeket a Hipersulitól. „Az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet van a program mögött, hiszen bármilyen módszer vagy tananyagtartalom a kerettantervhez és a Nemzeti Alaptantervhez kell, hogy illeszkedjen” – nyilatkozta Czunyiné Bertalan Judit köznevelési államtitkár.

A kísérleti digitális tananyag valamennyi fontosabb tantárgyhoz elkészült már.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!