2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Szigorúan titkos - Magyarország a Varsói szerződésben

Következik:

Híradó 12:00

Hóesésben tartották meg a Jégpályák éjszakáját

2016. január 23., szombat 20:45, frissítve: vasárnap 13:14

Idén először rendezték meg a Jégpályák éjszakáját. A szervezők közel 50 helyszínen várták kedvezményekkel és különleges programokkal a korcsolyázni vágyókat.

A szokásosnál is többen voltak a Városligeti Műjégpályán szombaton, az első Jégpályák éjszakáján. A bejáratnál hosszú sorokban várakoztak a szórakozni vágyók. A legtöbben barátokkal vagy a családdal látogattak ki. „Korcsolyázni jöttünk, a kislányt tanítják meg az oktatáson itt, a hátunk mögött meg a párom imád korcsolyázni” – mondta egy nő.

A Magyar Jégkorong Szövetség szerint azért van szükség az ehhez hasonló eseményekre, mert ilyenkor sok olyan ember is korcsolyát húz a lábára, aki egyébként nem tenné. „Azt gondolom, hogy minden ilyen jeges akció növeli a korcsolyázás népszerűségét, a jégpályák használatát, hiszen az önök adását is remélhetőleg több ezren, több tízezren nézik, és azt gondolom, hogy kedvet kapnak, hogy esetleg holnap csináljanak egy korcsolyaprogramot” – mondta Kovács Zoltán, a szövetség főtitkára.

Negyvenhét jégpálya vett részt a programban, több vidéki és három székelyföldi helyszín is csatlakozott a jégpályák éjszakájához. Volt, ahol rendhagyó programot is szerveztek. „Úgy gondolom, hogy a mai mozgásszegény világban hogyha van egy ilyen lehetőség, amihez csatlakozni lehet, és meg tudjuk mutatni az embereknek, hogy milyen a sport és a mozgás öröme, és ehhez partnereket találunk, és itt a Magyar Jégkorong Szövetség általi kezdeményezéshez nagyon nagy örömmel csatlakoztunk” – mondta Varjú Árpád, a Jégkert létesítményvezetője.

A hétvégi kemény hideg ellenére a vízi rendészet munkatársai szerint a Balaton jege még nem alkalmas a korcsolyázásra, a szakemberek inkább a mesterséges pályákat ajánlják.

Pécsen mintegy ezren vettek részt az első Jégpályák éjszakáján, a rendezvényén este 11-ig korcsolyázhattak kedvezményes, 500 forintos belépővel.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!