2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

Híradó 12:00

Gorillakölyök született a fővárosi állatkertben

Hír TV

2017. december 24., vasárnap 13:43, frissítve: vasárnap 14:06

A nemét és a súlyát még nem tudták megállapítani, mert az anyja nem adja ki a kezéből. A kritikusan veszélyeztetett állatot a két ünnep között láthatják először az állatkert látogatói.

Egyetlen pillanatra sem engedi el alig egynapos kölykét a mama. Ő az ötödik gorilla, aki a budapesti állatkertben jött világra 1989 óta. Egyelőre a gondozók is távolról figyelik, anyja őket sem engedi a kis emberszabású közelébe.

Nagyon szoros a kapcsolat az anya és kicsinye között, úgyhogy arra, hogy elvegyük, elkérjük, megmérjük a súlyát nincsen mód, szemre lehet becsülni. Azt lehet tudni, hogy egy újszülött gorilla egy és két kiló között szokott lenni, ennél az állatnál azt gondoljuk, hogy másfél kiló körül lehet, de még azt sem sikerült kifigyelnünk, hogy milyen nemű, tehát ez az elkövetkező napokban fog kiderülni – mondta Hanga Zoltán, a Fővárosi Állat- és Növénykert szóvivője.

A legifjabb gorillát a nagyközönség egyelőre nem láthatja, a többi állat azonban karácsonykor is megtekinthető.

A látogatók szerint az ünnepek alatt is izgalmas az állatkerti séta.

Van, aki praktikus okokból tölti december 24-ét az állatkertben.

Az állatkert úgy tervezi, hogy a két ünnep között már látogatható lesz az újszülött gorilla. A névadó ünnepséget az új esztendőre hagyják.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!