Feldobva sültek igazán jól a palacsintaköltemények
2015. február 22., vasárnap 12:22, frissítve: vasárnap 12:53
Feldobva sült igazán jól a palacsinta Balatonszemesen. Volt, aki először készített recepttel érkezett, mások pedig nem bízták a véletlenre, és a már otthon is sikert aratott palacsintakölteménnyel neveztek be a versenyre.
„Ez egy csúsztatott palacsinta, aminek az egyik fele van megsütve, és úgy van rátéve a töltelék. Azért készült, mert nagymamámtól kaptam ezt a receptet, és elég mutatós” – mondta Simon Lívia, az egyik résztvevő.
Különleges lett a somlói galuskával töltött palacsinta, és a zöld színű, spenótos-baconos is. A zsűri szerint éppen az a jó ebben az ételben, hogy nagyon sokféleképpen készíthető el.
„Ha szakmai szempontok alapján kellene zsűrizni, akkor ízt, állagot, textúrát és mindenféle huncutságot lehetne mondani, de szerintem most ennek nincs se hossza se vége, hogy soroljuk. Szerintem itt a közösségkovácsoló erőben van a lényeg” – nyilatkozta Nagy Róbert séf.
A résztvevők meg is osztották egymással a palacsintájuk titkát.
„Elindítottunk már próbaverzióban egy Szemes finom című blogot, és a Nagy szemesi szakácskönyv című virtuális gyűjteményünket pedig ugye folyamatosan a tematikus receptekkel bővítve, különböző eseményekhez, rendezvényekhez igazodóan. Szeretnénk akár naptár formájában is közre adni” – árulta el Dóri Éva, a Latinovits Zoltán Művelődési Ház vezetője.
Balatonszemesen legközelebb a böjti ételek kerülnek megmérettetésre, nyáron pedig a turistákat is bevonva készülnek majd bográcsos finomságok.
Forrás: Hír TV