2024. 04. 24. Szerda György napja
Jelenleg a TV-ben:

Cirkusztestvérek

Következik:

Híradó 12:00

Felavatták a Bud Spencer-szobrot a Józsefvárosban

Hír TV

2017. november 11., szombat 17:03, frissítve: szombat 20:16

„El fogok érzékenyülni” – mondta Kárpáti György háromszoros olimpiai bajnok pólólegenda a karrierjét vízilabdásként kezdő, később ünnepelt filmsztárrá váló Carlo Pedersoli, ismertebb nevén Bud Spencer szobrának avatásán.

„Nekem az a csodálatos élmény maradt meg, hogy személyesen találkozhattam vele többször úgy a vízben, mint a parton, a vízilabdameccseken. Ötvenszeres válogatott volt, ezt sokan tudják, és ha a római olimpia után nem jön a filmszerződés neki, akkor még olimpiai bajnok is lehetett volna” – fogalmazott.

A szobor felállítására a józsefvárosi önkormányzat kilencmillió forintot adott. Kocsis Máté polgármester szerint Bud Spencer közösséget alkotott, amiért mindenki hálával tartozik neki.

„Szeretnénk köszönetet mondani azért, hogy nagyon sok millió különböző emberből, olyan emberből, akik mind-mind mást gondolnak, valódi közösséget alkotott. Szeretnénk köszönetet mondani, hogy ez a közösség a nevetés, és a jókedv közössége. És szeretnénk neki köszönetet mondani, hogy soha nem elválasztotta az embereket egymástól, hanem összekötötte” – emelte ki Kocsis Máté.

A budapesti szoboravatásra eljött Bud Spencer családja is. Középső gyermeke a Hír TV-nek azt hangsúlyozta, hogy nem csak Magyarországon van hatalmas kultusza apja filmjeinek. „Ahogy apa filmjei sorra jöttek ki, Olaszországon kívül is egyre több rajongója lett. Talán Németországban láttam még olyan fanatikus rajongást, mint amit most önöknél. Egyszer előfordult, hogy egy szállodában hatalmas tömeg várta, kilép-e az ajtón. Ő azt mondta, biztos valami elnök van itt, erre közölték, hogy »Nem, Spencer úr, ön miatt vannak most itt«” – mesélte Cristina Pedersoli.

A szoboravatáson a világ egyetlen Bud Spencer- és Terence Hill-rajongói zenekara, a Spencer Hill Magic Band adott koncertet.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!