2024. 09. 16. Hétfő Edit napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 22:05

Elismerte bűnösségét az AC/DC dobosa

2015. április 21., kedd 12:16, frissítve: kedd 12:59

Bűnösnek vallotta magát az AC/DC dobosa. Phil Ruddot halálos fenyegetéssel és kábítószer birtoklásával vádolják Új-Zélandon.

Fordulat az ausztrál AC/DC dobosának ügyében: Phil Rudd egy új-zélandi bíróság előtt mindkét vádpontban elismerte bűnösségét, vagyis hogy halálosan megfenyegetett egy személyt, illetve kábítószert birtokolt. Ezzel elkerülte az ügyben keddre kitűzött tárgyalás megkezdését.

A zenészt tavaly novemberben tartóztatták le tengerre néző házában, mert járműveket és házat ajánlott fel egy férfinak, akit arra kért, hogy öljön meg két embert. A razzia során metamfetamint és kannabiszt találtak a házban. Később óvadék ellenében elengedték, és bizonyíték hiányában ejtették a kettős gyilkosságra való fejbujtás gyanúját.

Ügyvédje szerint az eljárás egy telefonbeszélgetésre épül, ezért arra számít, nem lesz az ügynek jogi következménye. „Ez az ügy alapvetően csak egy dühös telefonbeszélgetés, amely alapján a rendőrség házkutatást tartott, akár hiszik, akár nem, kannabisz birtoklásáért, használatáért és egy mobilért. Megjelent kilenc rendőr az otthonában, kutyákkal és a médiával. Kettős gyilkosságra való fejbujtással vádolták Ruddot, de ezt azonnal ejtették, ma egy másik vádpontot is ejtettek. Védencem vallomást tett a telefonhívással kapcsolatban, a kannabisz és metamfetamin birtoklása ügyében. Ítélet nem született, várjuk a júniusi időpontot” – közölte Craig Tuck.

A zenész tavaly augusztusban tartott partit szólóalbumának megjelenése után, a buli közben azonban aggódni kezdett, hogy a háza nincs eléggé biztosítva. Több alkalmazottat ki is rúgott, köztük azt is, akiről később telefonon beszélt. A hatvanéves ausztrál rockzenészt akár hét év börtönre is ítélhetik.

Phil Rudd megszakításokkal negyven éve tagja az AC/DC-nek, a zenekar a hamarosan kezdődő turnéján a walesi Chris Slade dobol. Slade 1989 és 1994 között már tagja volt a bandának, ő játszik a Thunderstruck című dalt is tartalmazó The Razors Edge albumon.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!