2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Elindult a válogatás a Szeged Rocks 2018-ra

Hír TV

2018. április 1., vasárnap 13:15, frissítve: vasárnap 13:33

Az élő zenei produkciók fontosságára hívja fel a figyelmet a Szeged Rocks 2018. Az április 21-i villámcsődületen mintegy 400 határon túli és magyarországi rocker zenél együtt a szegedi Dóm téren. A szervezők bemutatkozó videókat várnak, ezek alapján választják ki a résztvevőket. Az eddig jelentkezők közül a legfiatalabb 11, a legidősebb 71 éves.

Billy Idoltól a White Wedding és a Tankcsapdától az Ez az a ház című rocksláger is felcsendül majd a szegedi Dóm téren. A punkrockot játszó Gajda Döme egyike lesz a száznál is több dobosnak április 21-én.

– Hat és fél éve dobolok, és profi szinten szeretnék dobolni, és ebből szeretnék megélni – mondta Gajda Döme, a HypoCrite zenekar dobosa.

56 éve aktívan zenél a Szeged Rocks 2018 legidősebb résztvevője.

– Ennek a rendezvénynek az lesz az apropója, hogy a zene, az nem széthúz, nem politika, az összetartja az embereket. Tehát én tudok veled rögtön beszélgetni azonnal, mert közös a témánk. Amikor zenélünk, akkor legfeljebb azon veszünk össze, hogy sietsz vagy lassulsz – fogalmazott Kelemen István.

A rendezvényt olasz ötlet alapján szervezik, az egyik fontos cél: a magyar rockzene népszerűsítése.

– Mi úgy gondoltuk első körben Szegedről, hogy olyan produkciót csinálunk, ahol magyar zenét magyar zenészekkel fogunk előadni, mert úgy vagyunk vele, hogy miért ne mutassuk meg a világnak ugyebár a mi saját slágereinket. Nyilván persze külföldi slágereket is fogunk előadni ezen a flashmobon, pont azért, hogy azok mentén esetleg külföldre is eljuthasson ennek a rendezvénynek a híre – jelentette ki Gajda Döme, a Szeged Rocks 2018 fő szervezője.

A szegedi rockzenei villámcsődületre április 10-ig lehet jelentkezni. Az egész napos programot este koncertek zárják, amelyen több szegedi és budapesti zenekar lép fel. A rendezvény ingyenes.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!