2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Televíziós vásárlási műsorablak

Következik:

Sissi zsiráfjától a biodómig 11:00

Egyre többen sportolnak strandolás alatt

2015. augusztus 8., szombat 19:45, frissítve: hétfő 16:21

Egyre népszerűbbek a vízi sportok, a fürdőzők egyre nagyobb része választja az aktív kikapcsolódást. Továbbra is hódít a vízibicikli és a strandkajak, de százak próbálják ki hétvégente a vízisít, a wakeboardot és a sárkányhajózást is.

Kora délelőtt már nagy volt a nyüzsgés a Velencei-tavon. A nagy meleg elől sokan menekülnek ide, a víz szombaton már 27 fokos volt. Van, aki csak fürdőzik, mások inkább a vízi sportokat választják. Egy óra ezertől akár tízezer forintig terjed, attól függően, ki mit szeretne kipróbálni. Wakeboardozni például 4 ezer forintért lehet óránként.

Naponta több százan választják a vízi sportokat, és egyre népszerűbbek az extrém sportok is. „Elég nagy népszerűségnek örvendünk, ezt nyugodt szívvel kijelenthetem. Hétvégén, főleg amikor jó idő van, akkor négy tanulóóránk is tele szokott lenni, utána pedig folyamatosan tele van a stég is próbálkozó emberekkel. Rengeteg szezonosunk is van, minden évben nagyon sokan jönnek hozzánk, úgyhogy függetlenül attól, hogy ki milyen idős, ki milyen sportos, nagyon sokan jönnek” – mondta Széchenyi Attila oktató.

Népszerű a röplabda, kézi- és kosárlabda. „Hétvégente vannak különböző közös, zenés, vizes programok, mint például a vízi zumba, vízi aerobik, különböző csapatversenyek, most például délután frizbibajnokság lesz, jövő héten röplabdabajnokság. Próbáljuk bevonni azon vendégeket, akik egy kicsit többre vágynak, mint a napra kifekvés” – mondta Bálint György, a gárdonyi Sport Beach vezetője.


Persze az újdonságok mellett továbbra is népszerű a vízibicikli és a strandkajak is. „Nagyon fontos, mert én magam is sportolok, edző vagyok, és úgy gondolom, hogy ezen a strandon kiváló dolgok találhatók meg annak, aki valóban szereti az aktív pihenést, ahogy én is, mert akár a vízben, akár a szárazföldön is nagyon sok minden megtalálható. Meg nyugodt helyeket is lehet találni, tehát lehet igazán pihenni” – mondta Korányi Zsolt edző.

A Hír TV által megkérdezett vállalkozók szerint a magyarok közül is egyre többen sportolnak a strandolás alatt, de azért még inkább a külföldieket vonzzák ezek a kikapcsolódási lehetőségek.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!